• DOLAR 32.213
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2453.274
  • ...
Dirsekte sinir sıkışmasına dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanların gün içinde rutin olarak yaptığı ve farkında olmadan zarar verebilecek bazı davranışları vardır.

Nöroşirurji uzmanları okulda ders gören öğrenci ders anlatan öğretmen ve masa başında çalışan herkeste sorun olabilecek dirsekte sinir sıkışması ile ilgili uyarılarda bulunuyor.

Nasıl ayak ayak üstüne atılmaması gerekiyorsa dirseklerin de masaya dayanmaması gerektiğini belirten uzmanlar, "Özellikle masa başında çalışanlar, dirseklerini masaya yaslayanlar, ayakta yorulup desteği dirseklerinden alanlarda dirsekte sinir sıkışması olarak tanımlanan kübital tünel sendromu, dirsek seviyesinde sinirin sıkışmasına bağlı olarak serçe ve yüzük parmağında uyuşukluk ile birlikte güç kaybına neden olur." şeklinde hatırlatmalarda bulunuyor.

"Dirsek dayamak dirsekle bağlantılı basınç oluşturacak davranışlar tehlikelidir"

Uzmanlar, "Eğer özellikle serçe ve yüzük parmağınızda uyuşmalar varsa bu dediklerimiz sizler için daha da önem arz ediyor. Kübital tünel sendromu, zaman içinde hastanın elinde güç ve beceri kaybına neden olur o nedenle bu yazıyı önemseyip dirsek dayarken 2 kere düşünün. Dirsek dayamak, masa başı çalışanlarının sürekli dirseklerini masaya yaslaması, dirsekleri bir yere dayayıp destek almak, özellikle bacaklarında ağrı olan ev hanımlarının yemek yaparken dirseklerini tezgâha dayamaları ve bu tarz dirsekle bağlantılı basınç oluşturacak davranışlar tehlikelidir." uyarılarında bulunuyor.

"Uzun dönemde ağrılar his kaybına doğru gidiyorsa hemen iyi bir beyin ve sinir cerrahına başvurmakta fayda var"

Bu tarz davranışların uzun sürmesinin tetiklediği sinir sıkışması sonucu hastaların doktorlara başvurmasına sebep olduğunu belirten uzmanlar, "Bu tarz davranışlar zeminle kemik arasında kalan sinirin ezilmesine neden olmaktadır. Kemiğin yanında duran ve dış basıya açık olan ulnar sinirinde meydana gelen herhangi bir basınç sinirin işleyişini bozacak dereceye gelirse; dirsek, ön kol, el bileği ve parmaklarda uyuşukluk meydana gelir. Uyuşukluk hissine ağrı ve karıncalanma da eşlik eder. Bu nedenle bu bölgeye uygulanan basınç doğrudan siniri etkiler. Ofiste/çalışma masasında otururken sürekli dirseğe dayanılması durumunda sinir üzerinde bir baskı meydana gelir. Bu baskı nedeniyle ağrı oluşabilir. Uzun dönemde ağrılar his kaybına doğru gidiyorsa hemen iyi bir beyin ve sinir cerrahına başvurmakta fayda var." şeklinde önerilerde bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir