• DOLAR 32.171
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2446.63
  • ...
`Mısırda yaşanan militarist zorbalığı lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Belediyesi önünde Cuma namazından sonra bir basın açıklaması yapan Memur-Sen, Mısır`da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı askeri darbe yapmasının kabul edilemez bir zulüm olduğunu belirterek, Mısır`da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi yapanları lanetledi.
 
Darbe Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür
Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Muş Şube Başkanı Feyat Asya, "Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef alan ve halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik, küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist anti demokratik bu darbe; Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür" dedi.
 
Darbe en kısa sürede sona erdirilmelidir
Demokrasilerde ne çoğunluğun azınlığa, ne de azınlığın çoğunluğa tahakkümünün olmadığını belirten Asya, Mısır`da yapılan darbeyle, çoğunluğun azınlığa ram olmasının istendiğini söyledi. Asya, "Mısırı iç çatışmalara sürükleme riski içeren ve halkın özgür iradesine yönelik bu faşist girişim, sadece Mısır`ın değil bölgenin de dengelerinin bozulmasına kapı aralayacak sonuçlara gebedir. Bu nedenle, halk tarafından göreve getirilen Mısır`ın sivil yönetiminin görevine devam etmesini sağlayacak bölgesel ve küresel nitelikteki bütün baskı araçları devreye sokulmalı ve darbe en kısa sürede sona erdirilmelidir" diye konuştu.
 
Suriye`de Esad`a seçim çağrısı yapan BM ve ABD, Mısırda halkın iradesine darbe yapıyor
Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD tutumlarıyla, demokrasi havariliği yapanların çifte standartlarını bir kez daha sergiledikleri belirten Asya, "Suriye`de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Esad`a demokrasi ve seçim çağrısı yapanların, Mısır`da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi`ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalması bölgede demokrasinin hakim olması temennilerine ilişkin beyanların samimiyetini sorgulamayı gerektiriyor. Memur-Sen olarak, uluslararası platformları ve demokratik ülkeleri darbecilere karşı tutum almaya, Mısır halkının kendi hür ve özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek vermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Mısır halkının özgür iradesine saygı duyulmalı
Asya açıklamanın sonunda, "Demokrasilerde seçimle gelen seçimle gider. Demokrasiye dair bu en yalın gerçek ışığında, Mısırda ordu kışlasına çekilmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, anayasanın askıya alınmasına ilişkin beyanını geri çekmelidir. Mısır halkının özgür iradesine saygı duymalı, bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin görevinin ülkeyi dış tehditlere karşı korumak olduğunu idrak etmelidir.
 
Mısırın demokratik yollarla seçilen sivil yönetimi de, Mısır`da en kısa sürede vesayeti kırmak, tüm Mısırlıları kucaklayan demokratik ve sivil anayasayı ortak bir mutabakatla hayata geçirmek ve devlet-millet buluşmasını gerçekleştirmek noktasındaki adımları en kısa sürede atmalıdır`` şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir