• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Mursi ve İhvan`a bir destek de Mersin`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mısır halkının çoğunluğunun oyu ile Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi`nin askeri darbe ile devrilmesi sonucu Müslüman Kardeşler Cemaati`ne yapılan baskı ve tutuklamalar Mersin`de yapılan bir basın açıklaması ile tel`in edildi.
 
Basın açıklaması Hastane Caddesi Kuru Çeşme Hür Dava Partisi il binası önünde yapıldı. Basın açıklamasından önce bir araya gelen grup "İhvan`a Selam Direnişe Devam", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Zulme Karşı Omuz Omuza", "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun ABD" sloganları ile sık sık tekbirler getirerek Muhammed Mursi ve İhvan`a destek verdi.
 
Açıklama öncesi Hür Dava Partisi Mersin İl Başkanı Salih Demir Kur`an`ı Kerim okudu.
 
Basın açıklamasını Hür Dava Partisi Mersin İl Başkan Yardımcısı Ömer Ayhan okudu. Ayhan, "Bu darbe Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alıp iktidar olarak seçilen Muhammed Mursi`ye ve halkın iradesine karşı yapılmıştır. Emperyalistlerin ve Siyonizm`in hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi`yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Hür Dava Partisi olarak meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız" dedi.
 
Darbeyi yapanların da, destek verenlerin de İslam Coğrafyasının Müslümanlar tarafından yönetilmesine tahammülsüzlüklerini gösterdiklerinin altını çizen Ayhan, "Mısırda yapılan bu darbe, küresel Siyonist ittifakın talep ve desteği ile yapılmıştır. Bu darbe sadece Mısır Cumhurbaşkanı ve halkına karşı değil, Siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır." diye belirtti.
 
Demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal eden ABD ve Avrupa`nın, halkın iradesini çiğneyerek yapılan darbeden yana tavır takınmalarının, İslam`a olan kinlerinden olduğuna dikkat çeken Ayhan, "Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşıyız. Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımları korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümit etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek`i devirmesinden daha önemlidir.
 
Mısırdaki bazı sıkıntıları bahane ederek darbeye davetiye çıkaranlar, bu darbeden kendileri de bir fayda görmeyeceklerdir." ifadesini kullandı.
Cunta yönetimin yanında yer alan Ezher Şeyhi ve Nur Partisi liderini tövbe etmeye çağıran Ayhan, "Mısır`da olan şeyin Gezi Parkı bahane edilerek yapılmak istenenin başarıya ulaşmış hali ve 28 Şubat darbesinin başka bir versiyonudur" şeklinde konuştu.
 
Ayhan son olarak İslam Coğrafyasındaki bütün hükümetlere seslenerek şunları kaydetti: "Darbeciler tarafından Cumhurbaşkanı olarak ilan edilen Mansur`u tanımadığınızı, Muhammed Mursi`yi meşru Cumhurbaşkanı ve tek muhatap kabul ettiğinizi ilan ediniz. İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup; emanet, sahibine teslim edilinceye kadar duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz." dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir