• DOLAR 32.248
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2455.774
  • ...
ABD-Rusya Arasında Snowden Gerilimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Ulusal Güvenlik Kurumu’na (NSA) ait gizli bilgileri sızdıran eski istihbaratçı Edward Snowden’ı iade etmeyen Rusya’ya tepki gösterdi.
 
Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Hong Kong’dan ayrılarak dün Moskova’daki havaalanının transit bölgesine geldiğini belirttiği Snowden’ın ABD’ye gönderilmeyeceğini açıklamıştı.
 
Buna gerekçe olarak iki ülke arasında suçluların iadesi anlaşması olmadığını gösteren Putin’e Amerikan Dışişleri Bakanı Kerry resmi bir ziyaret için bulunduğu Suudi Arabistan’dan yanıt verdi.
 
‘Bu konuda anlaşmazlığı körüklemek istemiyoruz’ diyen Kerry, ‘ABD ile Rusya arasında suçluların iadesine yönelik bir anlaşmanın bulunmadığı doğru olsa da; Rusya’nın çıkarlarını, bir başka ülkede suç işlediği iddia edilen bir şahsı desteklemekte görmemesini umuyoruz.’ şeklinde konuştu.
 
Bu arada, Latin Amerika ülkesi Ekvador’un Dişleri Bakanı Ricardo Patino, ‘Snowden’ın ülkesine sığınma talebinde bulunduğunu ve hükümetinin bu konu ile ilgili olarak Moskova ile temas halinde olduğunu’ bildirdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir