• DOLAR 32.187
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2508.227
  • ...
Doğu Türkistanlılar BM ofisi önünde açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Komünist Çin yönetiminin, Doğu Türkistan’da karantinayı bahane ederek Gulca ve diğer şehirlerdeki Uygurları ev hapsine atmasına tepki amaçlı Ankara'da protesto gösterisi düzenlendi.

Kayseri ve İstanbul'dan gelen Doğu Türkistanlılar bugün öğle saatlerinde Ankara'daki Birleşmiş Milletler Ofisi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına bazı siyasi partiler de destek gösterdi.

Basın açıklamasında Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, anavatanında meydana gelen soykırıma tepki gösterdi.

Tümtürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Dünya beşten büyüktür" sözünü hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanım sizin bu sesinizi destekliyoruz ve bu sözün doğruluğunu elbette tasdik ediyoruz. Ancak bu sözdeki 5'in içine Çin komünist rejimi de bir numaralı katil olarak girmektedir Cumhurbaşkanım! 2 gün sonra Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısı için Özbekistan'a gideceksiniz. Bütün mazlumların ümidi olduğunuzu söylüyorsunuz. Biz eli kanlı katil Xi Jinping'in gözlerinin içine bakarak, tıpkı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 4 ay önce Pakistan'ın başkentinde İslam İşbirliği Örgütü toplantısında Çin Dışişleri Bakanı'nın bu örgüte üye bile olmamasına rağmen Pakistan'ın işgüzarlığıyla katılmasına tepki göstererek 'Çin'in Uygur politikasını asla kabul etmiyoruz. Uygur bölgesindeki insan hakları ihlallerini kabul etmek mümkün değil, Çin bu konuda normalleşmelidir. Bu sorun sadece Türkiye'nin değil, tüm İslam aleminin sorunudur, gelin bu sorunu dillendirelim' dediği gibi haykırın!" dedi.

Türkiye Türklerinin kalbinin Doğu Türkistanlılarla attığını çok iyi bildiklerini belirten Tümtürk, "Mevlüt Çavuşoğlu 4 ay önce Çin'e karşı da, İslam dünyasına karşı da manifesto niteliğinde bir açıklamayla Doğu Türkistanlıları tekrar umutlanmıştır. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızdan Çin'in de katılacağı Özbekistan'daki toplantıda alacağı tavırla, nasıl haksız işgale karşı Ukrayna'dan yana tavır alabildiysek, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin uyguladığı soykırıma karşı da Xi Jinping'in yüzüne karşı 'Bu soykırımı durdur' demesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

"Neden tüm dünyada bir hafta olan karantina süresi Doğu Türkistan'da 45 Gün?"

Çin'in son 5 yıldır Doğu Türkistanlıları, toplama kamplarına atarak soykırım uyguladığını belirten Tümtürk, "İşkence ediyorlar, organlarını satıyorlar, kardeşlerimize dünyanın hiçbir ülkesinde reva görülmedik bir soykırım uyguluyorlar. Bunu geçtik. Son bir buçuk aydır Çin'in Wuhan şehrinde üretip dünyanın başına bela ettiği virüsü bahane ederek filyasyon ekipleri Doğu Türkistan'da çalışma yapıyor. Biz şundan endişe ediyoruz. Acaba bu filyasyon ekipleri Doğu Türkistanlıları başka bir virüsün denemesi için kobay olarak mı kullanıyor? Niçin tüm dünyada bir hafta olan karantina süresi, Doğu Türkistan'da 45 günlük süreyle uygulanıyor? Doğu Türkistan hangi biyolojik silahın hedefinde? Bugün Doğu Türkistanlılar kaynak makineleriyle kapıları duvar edilerek açlığa ve ölüme mahkum edilmiş durumda. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz haykırıyor. Birer dakikalık videolarla dünyadan yardım talep ediyorlar ve diyorlar ki 'Bu video yüzünden beni öldüreceklerse öldürsünler'... Emin olun bu kardeşlerimiz bu videolar yüzünden en ağır şekilde cezalandırılacaklar." ifadelerini kullandı.

"Çin'e karşı anlayacağı dilden namusumuzu koruyacağız"

Doğu Türkistan meselesinin çözülmeyeceğini çok iyi bildiklerini vurgulayan Tümtürk, "Bugün Ukrayna halkın şanlı direnişini nasıl sürdürüyorsa, Rus işgaline karşı milli mücadelesini hangi yöntemlerle yapıyorsa, dünya kamuoyu da Ukrayna'ya verdiği askeri, ekonomik, siyasi desteği bize verecek, biz de Çin'e karşı anlayacağı dilden namusumuzu koruyacağız ve bedel ödeyeceğiz!" diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir