• DOLAR 32.349
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2406.495
  • ...
Adıyaman İl Müftüsü Taşçı: "Beraat Gecesi'ni dua ve zikirle geçirmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Berat Gecesi'ni en güzel şekilde ihya eden Preygamber Efendimizin bizim için örnek olduğunu vurgulayan Taşcı, her konuda olduğu gibi bu konuda da O'nun örnek alınması gerektiğini dile getirdi.

Bu gecede rahmet ve mağfiretin sağanak sağanak yağacağını dile getiren Taşçı, "Cenab-ı Allah'ın rahmetinin, merhametinin, mağfiretinin, her türlü iyilik ve güzelliklerin üzerimize rahmet yağmurları gibi yağdı bir zaman dilimi içerisindeyiz. Rivayetlere göre Kur'an-ı Kerim'in, Levh-i mahfuzdan dünya semasına indiği gece diye bilinir. Bu gece çok bereketli, feyizli, verimli ve kutlu bir gece olduğu için bu gecenin bir ismi 1mübarektir." Kur'an-ı Kerim'de bu geceye işaret eden Duhan suresinin birinci ayeti celilerinde de ‘Leyle-i Mübarek’e diye geçer." dedi.

 

"O gece güneş batımından güneş doğuncaya kadar Cenab-ı Allah, dünya semasına tecelli eder"

Yüce Allah’ın bu gecede kullarını affetmek için dünya semasına tecelli edeceğinin altını çizen Taşçı, "Cenab-ı Allah’ın, her bir hayırlı işi takdir ettiği, yani kader çizgilerimizin çizileceği belirleneceği bir gecedir. Bu gece de yapılan ibadetlerin sevabının ve feyzinin çok olacağını Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem) tarafından müjdelenmiştir. Peygamber Efendimiz, bu geceyle ilgili bir hadisinde, ‘Şaban ayının 15’inci gecesi olduğu zaman gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutun.’ buyurmaktadır. O gece güneş batımından güneş doğuncaya kadar Cenab-ı Allah, dünya semasına tecelli ederek, ‘Yok mu hatalarına, günahlarına, isyanlarına tevbe eden yok mu? Benden af dilesin, mağfiret dilesin de onu af edeyim. Yok mu rızık endişesi taşıyan ona rızık vereyim.’ diye sabaha kadar Cenab-ı Allah bu şekilde nida eder. Peygamber Efendimiz, o geceyi ruhuna ve şanına uygun bir şekilde idrak ve ihya edenlerden Ben-i Kelb kabilesinin koyunlarının kılları adedince Müslümanları af edeceğini bize müjdeliyor." ifadelerini kullandı.

"Bu gece sabahlara kadar Cenab-ı Allah'a yalvarışta ve yakarışta bulunmalıyız "

Taşçı, "İnşallah Cenab-ı Allah bu üç aylarımızdaki dualarımızı, yakarışlarımızı ve nidalarımızı bu bela ve musibetlerin defi için Allah'tan daha çok af ve mağfiret dileyeceğiz. Müslüman kardeşlerimiz bu geceyi ihmal etmesinler. Tabiri caizse fırsatı ganimet bilip, bu gece sabahlara kadar Cenab-ı Allah'a yalvarışta ve yakarışta bulunmalıyız. Allah'ın kelamını okuyup, zikir ve tespihatla, varsa kaza namazlarını kılarak, nafile namazları kılarak dua ve niyazla bu geceyi kardeşlerimizden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu günleri ve bu geceleri sanki hayatımızın son günleri, geceleri ve son kandilleriymiş gibi o duyguyla idrak ve ihya etmeliyiz. Belki hayatımız ve tarihimiz boyunca Cenab-ı Allah'a yalvarış ve dua olarak en muhtaç olduğumuz bir dönemdeyiz. Her zaman Allah'ın rahmetine, merhametine muhtacız ama bu dönem de her zamankinden daha fazla muhtacız. Ne yapı edip Rabbimizin bizde razı olmasını sağlayacak ibadetlere, kulluk yarışına, hayır ve hasenatlarla yarış halinde olmalıyız. Hayatımız boyunca işlediğimiz günahlardan tevbe etmeliyiz." şeklinde konuştu (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir