• DOLAR 32.207
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2511.031
  • ...
Ümmetin vahdeti için atılan her adım Kudüs'ü özgürlüğe bir adım daha yaklaştıracaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt Üniversitesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, Düşünce ve Medeniyet Topluluğu Başkanı Kazım Yiğit okudu.

"Ey kavmim! Allah'ın size yazdığı mukaddes toprağa giriniz ve arkanıza dönmeyiniz, yoksa ziyana uğrayanlardan olursunuz." ayetini hatırlatan Yiğit, dillerin Kudüs için birleştiği bir süreçte, ellerin birbirinden ayrı düşmesi tezatından bir an önce kurtularak her alanda, vahdeti hedefleyen çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Müminleri düşman karşısında üstün kılan çocukların veya silahların olmadığına dikkat çeken Yiğit, imanları ve inandıkları dava etrafında saf bağlamaları olduğuna vurgu yaptı.

"Onların esas güçleri silahları ve teknolojileri değil bizim içine düştüğümüz atalet kuyusudur"

"Siyonist işgal rejimi her ne kadar sahip olduğu maddi imkanlarla övünse de biz şunu çok iyi biliyoruz ki onların esas güçleri silahları ve teknolojileri değildir." diyen Yiğit, bunun asıl sebebinin Müslümanların dağınıklığı ve içine düşmüş oldukları derin atalet kuyusu olduğuna dikkat çekti.

Yiğit, "Etrafı mübarek kılınmış beldedir Kudüs. Ümmetin sancağı ve bir asırdan fazladır o sancak yerde. Uzun zamandır mağlup düşmüş bir ümmetin en büyük zafiyet nişanıdır işgal altındaki Kudüs. Hazreti Ömer'in diktiği ve Selahaddin'in yeniden dalgalandırdığı o sancak, kendisini yerden kaldıracak Fatih'i beklemekte. Mazlum ve mağdur Filistin halkının, bütün mahrumiyetine rağmen son dönemlerde gösterdiği şanlı mücadele, ümmetin yitirmeye yüz tuttuğu ümidini yeniden yeşertmiş, imanın ve azmin demirden perdeleri dahi parçalayacağını tüm dünyaya göstermiştir." dedi.

"Kudüs davası için yapılacak etkinlikler ve tüm çalışmaları son derece anlamlı buluyoruz"

Bugün başta Kudüs meselesi olmak üzere ümmetin bütün meselelerinin çözümünün dönüp dolaşıp vahdet etrafında temerküz ettiğini dile getiren Yiğit, "Çok iyi bilinmelidir ki, ümmet vahdeti için atılan her adım aynı zamanda Kudüs'ü özgürleştirmek için atılmış bir adımdır. Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından geçen sene Recep ayının son haftası 'Dünya Kudüs Haftası' olarak ilan edilerek bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Kudüs davası için yapılacak etkinlikler ve tüm çalışmaları son derece anlamlı buluyor ve desteklemeyi inancımızın bir gereği olarak telakki ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir