• DOLAR 32.267
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2456.149
  • ...
Halk sokak köpeklerinin toplatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Derik halkı, yetkililerin saldırgan sokak köpeklerine bir çözüm bulması ve toplatılması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta, Mardin'in Derik ilçesinde, 4'ü çocuk 7 kişi sokak köpekleri tarafından saldırıya uğramış, daha sonra köpeklerden birinin kuduz olduğu anlaşılmış, bu nedenle de olayın yaşandığı Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınmıştı.

 

Konuyla ilgili konuşan halk, köpeklerin sayılarının çokluğundan dolayı artık çocuklarını okula göndermeye bile korktuklarını belirttiler.

Gece dışarı çıkmak isteyen insanların, köpek saldırılarından çekindikleri için 2 kere düşündüğü Derik'te halk, yetkililerden bir çözüm bekliyor.

"Benim çocuğumun da başına gelebilir"

Derik'te esnaflık yapan ve bu olayın kendi çocuklarının başına da gelebileceğini, bu yüzden köpeklerin toplatılması gerektiğini belirten Ramazan Önen, yetkililerin bu konuda yardımcı olmalarını beklediklerini söyledi.

Önen, "Buradaki köpeklerden şikayetçiyiz. Geçen günlerde kuzenimizin dudağı ve burnu perişan hale geldi. Ayrıca bizim mahallede 2 çocuğu daha ısırdılar. Her yerde her mahallede her köşe başında köpekler var. Perişan bir durum, kimse toplamıyor, kimse elinden geleni yapmıyor. Şikâyette de bulunduk. Sosyal medyada kendim birçok defa paylaşımda bulundum. Sadece sakat köpekleri topluyorlar. Diğer köpekler hala köşe başlarında. Çocuklar korkudan tek başlarına okula dahi gidemiyor, ancak anne ve babalarıyla gidebiliyorlar. Aşağıda bir yer açmışlar sadece sakat köpekleri topluyorlar. Can güvenliğimiz yok. Saldırıya uğrayanlardan biri benim çocuğum da olabilirdi. Başka çocukları ısırmış olabilir ama benim çocuğumun da başına gelebilir. Bu sebepten yetkililerden yardım bekliyoruz. İnşallah köpekler toplanır." dedi.

Başka bir esnaf olan Yusuf Çetin ise şunları söyledi:

Mahallemizdeki köpeklerin toplatılmasını istiyoruz. Yetkililere çağrımız köpeklerin toplatılması. Mahallede 7 kişiyi ısırmalarına rağmen hala da köpekler toplatılmadı. Sabah geliyoruz mahalle köpek dolu. Çocuklar sabah çıkarken okula gidemiyorlar. Toplatılmalarını istiyoruz.

Öğrenci olan ve kardeşlerini de okula götüren Azad Akdağan ise çocukları araçla okula götürebildiklerini söyledi.

Akdağan, "Mahallemizde köpek sayısı çok fazla olmaya başladı. Çocuklara saldırıyor ve ısırıyorlar. Çocuklar köpeklerin korkusundan okula dahi gidemiyorlar. Arabalarla çocukları okula götürmek zorunda kalıyoruz. Bizim kardeşlerimiz, abilerimiz ve ablalarımız bir yere gitmek istediklerinde korkudan gidemiyorlar. İstiyoruz ki belediyemiz köpekleri toplasın." ifadelerini kullandı.

"Ne yazık ki toplanan köpekler de geri bırakılıyor"

Derik ilçesinin bir köyünde oturan Necmeddin Durmaz ise kırsallarda dahi köpek sayısının arttığını ve saldırılardan çekindiklerini söyledi.

Durmaz, "Derik ilçemizde bulunan köpeklerin sayılarını bilemiyoruz. Haberlerde gördük ki kuduz köpek çocuklara saldırmış. Saldırdığı insanları çok feci hale getirmişti. Devlet yetkilileri ve belediyemizden gerekli önlemlerin alınması, öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması ve köpeklerin toplatılmasını rica ediyoruz." diye konuştu.

Esnaf Ömer Tutmaz ise, "Ben bir esnafım ve köpeklerin çokluğundan ve saldırganlığından dolayı işyerime gelemiyorum. Geçen hafta 7 kişiye saldırdılar. Buna rağmen köpekler toplatılmış değil. Toplananlar da geri bırakılıyor ne yazık ki. Derik belediyesinden ricamız, buna bir çare bulmalarıdır." dedi.

Mahalle sakinlerinde Piro Kaya, köpeklerin gündüz saklandıklarını geceden sabaha kadar ise mahallelerde takıldıklarını ve insanlara saldırdıklarına dikkati çekti.

Kaya, "Bahçelievler Mahallesinde başıboş köpekler bulunmaktadır. Gündüz bahçelerde saklanıyorlar, geceleriyse mahalleye çıkıyorlar. Devlet ve belediyemiz buna bir çare bulsun. Çocuklarımız okula gitmek istediklerinde araba yoksa korkudan okula götürmüyoruz. Geçen hafta 7 kişi yaralandı. Dün de bir kişi yaralandı. Kuduz köpek sayısı çoğalmış, devlet sahip çıksın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir