• DOLAR 32.37
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2386.462
  • ...
Karacadağ`da Muhammedi coşku sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`ın Çınar ilçesine bağlı Bulutçeken (Kubık) köyünde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Molla Mücahit Çetin`in okuduğu Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Muhammed Naşit Karayılan, Cahit Kılınç ve İbrahim Akbaş`ın okuduğu Mevlidi Şerif devam etti.

Etkinlikte söz alan Molla Kerbela Şanlı, her ne kadar Bulutçeker (Kubık) köyünün misafiriysek de hakikatte Hz. Muhammed`in (sav) misafiri olduklarını belirtti.

Şanlı sözlerine şöyle devam etti; "Bir gün Hz. Peygamber mezarlık ziyaretinden sonra sahabelerin yanına dönüyor. Sahabelerine kardeşlerini çok özlediğini belirtiyor. Sahabeler; `Ya Resulullah! Bizler senin kardeşleriniz değil miyiz` diye sorduklarında, Hz. Peygamber `sizler benim arkadaşlarımsınız, kardeşlerim ise daha gelmemişler. Onlar beni görmeden bana iman edecekler, beni sevecekler` dedi. Bu yüzden bizler çok şanslıyız" dedi.

Karacadağ Kız Çocukları İlahi Grubu, Grup Aksa ve Grup Mizgin seslendirdikleri ilahilerle program renk kastarken program Molla Bahattin Demirel`in okuduğu dua ile sona erdi.
(Vedat Aydın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir