• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
İstanbul Kazlıçeşme`de Kutludoğum Etkinliği - 2013
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kazlıçeşme Kutlu Doğum etkinliğinin program akışı

Peygamber Sevdalıları Platformunun Kazlıçeşme Meydanında düzenleyeceği Kutlu Doğum programı, saat 14.00`te Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sunuculuğunu İlahiyatçı Yazar ve Rehber TV programcılarından Yunus Emiroğlu`nun yaptığı program, okunaduğu Mevlid-i Şerifin ardından grup özlem sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.
Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş`ın konuşması ve ilahi ve ezgilerle devameden program Eğitimci Yazar Şefik Temel de yaptığı konuşmayla devam etti.
İlahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile programın 17.00`de son buldu.
Kazlıçeşme de Muhammedi Coşku
Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara koordinatörlüğü tarafından İstanbul`da organize edilen kutlu doğum mevlid etkinliği büyük bir heyecanla ve coşkuyla başladı.
Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara koordinatörlüğü tarafından Kazlıçeşme`de düzenlenen Kutlu Doğum programı, Abdullah Asilsoyun Kur`an tilavetiyle başladı.

Türkiye`nin ve İstanbul`un dört bir yanından gelen peygamber aşıklarının alana girişi süren program okunan mevlitle devam ediyor.

Özellikle farklı illerden etkinliğe katılmak için gelen Peygamber Sevdalıları kafile kafile etkinlik alanına akın ediyorlar. Alana yoğun girişlerden dolayı kapılarda zaman zaman izdiham yaşanıyor.

Etkinlik alanında acil durumlara müdahale edebilecek kapasitede sağlık çadırları bulunuyor. Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformunun alanda bulunanların yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için hazırladığı kermesten etkinliğe gelen insanlar faydalanıyor.


Bu arada etkinliğe gelenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için portatif lavabolar kuruldu.
Temel: Vahdetten Başka Seçeneğimiz Yok
Peygamber sevdalıları platformunun Kazlıçeşme’de düzenlediği tarihi etkinlikte bir konuşma yapan eğitimci yazar M. Şefik Temel Peygamber Sevdalısı yüzbinlerin bu meydandan peygambere selam gönderdiğini dile getirerek kaybedenlerin peygamber düşmanları olacağını söyledi.

Konuşmasına Kazlıçeşme’de bulunan yüzbinlerce peygamber sevdalısının selamını ileterek başlayan Temel, “Bugün buradan Kazlıçeşme meydanından İstanbul’dan bütün İslam düşmanlarına sesleniyoruz. Ey Ebu Cehiller, Ey Ümeyyeler şu Muhammedin aşıklarına bakın. Şu sevdaya bakın ki kimin soyu kesik. Şeref peygamber sevdalılarınındır. Biz buradan Allahu telayı sevdamıza şahit kılıyoruz. Peygambere olan sevgimize şahit ol ya Rabbi! bunu bizden uzak görme Ya Rab! ya Habiballah! Eyüp el Ensari’nin diyarından sesleniyoruz ya Resulallah. Velilerin şehit düştüğü topraklardan sana sesleniyoruz. Şu şehitler diyarından sana sesleniyoruz ya Resulallah! Sevdan var oldukça biz var olacağız ya Resulallah! Söz veriyoruz bizler var oldukça senin sevdan da var olacak. Tarih şahit olmuştur senden yana olanlar şeref bulmuş senden uzak olanlar esfele düşmüşlerdir. Yaklaşık dokuz yıl önceydi İslam düşmanlarından biri Hz. Peygambere hakaret etmişti ve peygamber sevdalıları bunlara verilecek en makul cevap hz peygambere sahip çıkmaktır demişlerdi. Bugün milyonlarca insan meydanları dolduruyorlar. Şundan hiç şüpheniz olmasın o İslam düşmanlarının yaptığı hakaretleri iadeli tahahhütlü olarak iade ettik iade edeceğiz. tarihte Hz. Peygambere düşmanlık yapanların sonu bellidir. İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık edenlere diyoruz ki düşmanlık yapmak hiç kimseye fayda vermedi gelin Hz. peygambere tabi olun ve kurtuluşa erin.’’

Konuşmasında İslami kurum ve kuruluşlara da seslenen Temel, “Bir çağrımız da İslam adına çalışan bütün kurum ve kuruluşlardır. Bu gün ümmetin en büyük sorunu tefrikadır. Bugün Müslümanların bir araya gelmesinden başka çare yoktur. Eğer bu ümmet vahdet halinde olsaydı bugünkü zulümler gerçekleşmezdi. Suriye’de katliamlar olmaz, Arakan’da Müslüman kardeşlerimiz diri diri yakılmazdı. Bizim vahdetten başka hiçbir çaremiz yoktur. Gelin hep beraber kardeşler olalım bu vesile ile Kudüs’de kurtulsun.’’ Şeklinde konuştu.

Peygamber sevdasını görmek ve göstermek istemeyenlere bu tutumlarından vazgeçmeleri çağrısında bulunan Temel, “Bir sözümüzde bu aşk ateşini bu milyonları görmeyen engel olmak isteyenler var. Dün Ebu Cehillerdi. Bu gün başkaları… Bu güneş üflemeyle sönmez varsın şu milyonları görmesinler varsın bu sevdayı görmesinler bizlerde basın mensuplarına söylüyoruz ki gelin Allah aşkına bu sevda ateşini görmezlikten gelmeyin” dedi.

Bugün bir üst kimlik tartışmasının da yapıldığını da dile getiren araştırmacı yazar M. Şefik Temel, “ kimiz biz, diyorlar. Biz üst kimliğimizi peygamber sevdalıları olarak ilan ediyoruz. Bizler Müslümanlar olarak peygamber ümmetiyiz. Bizim kimliğimiz İslam’dır ve bu halk başka kimlik kabul etmez. Türk bir alim olan Esad efendi ile Kürt bir alim olan Şeyh Said’in davası bir idi. Müslümanlar arasında tefrika oluşturmaya çalışanlar kaybedecektir. Gelecek İslamın’dır. Üstadımızın dediği gibi istikbalde en gür seda islamın sedası olacaktır diyoruz.” Şeklinde konuşarak, asıl kimliğin İslam olduğunu söyledi.

Basına da seslene Temel, konuşmasını şu şekilde bitirdi.“Gelin kelamınızı ve kaleminizi O’nu anarak güzelleştirin. O zaten şereflidir. O’nu anarak şeref bulun.”

Göktaş: Hayatınızda peygamber yoksa siz sıfırsınız

Peygamber sevdalıları tarafından İstanbul kazlıçeşme meydanında büyük coşku devam ederken ikinci konuşmacı olarak Doğruhaber gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet göktaş sahneye çıaktı.
Hz. Peygamberin bütün insanlığa rahmet olduğunu belirten Göktaş, onun rahmetinden bütün köleler, esirler, diri diri gömülen kız çocukları, insan yerine konulmayan kadınların istifade ettiğini belirtti.

Hz. Muhammedin rahmetinin bütün meydanları kuşattığını vurgulayan Göktaş, “Bu meydanda nurdan başka, rahmetten başka ne gördünüz. Onun rahmeti bu ülkenin bütün meydanlarını kuşattı” dedi.

Bu yılki kutlu doğum etkinliklerinin ana temasının özgürlük peygamberi olarak belirlendiğini hatırlatan Göktaş, özellikle bu temanın neden seçildiğini şöyle anlattı: “Allahu teala şöyle dedi ‘Allah bütün peygamberlerine özellikle seçti’ Allah’u Teala Hz. Peygamberi gönderirken ne özellikler verdi. Madde bir, önce yetim olacak, babasızlığın ne olduğunu bilecekti. Madde iki, annesizliğin ne olduğunu bilecek. Bir başka madde, fakir olacak.
Yokluğu ve eksikliği bilecek ve yaşayacaktı” diye konuştu.
Hz. Peygamberin yaşadığı sıkıntı ve zorlukların onu rahmet peygamberi yaptığı belirten Göktaş, “Allah’u Teala, biz seni köleleri kurtarman için esirleri ve yoksulları kurtarman için gönderiyoruz. Bunun için önce sen bunun ne olduğunu bilmelisin. Garipleri köleleri toprağa gömülen çocukları göreceksin.
Zalimlerin, tefecileri tanıyacaksın. Bunları görecek ve bileceksin ki böylece kurtuluş peygamberi olacaksın, diyerek onu bütün mazlumlara ve bütün insanlığa kurtuluş ve rahmet peygamberi yaptı” ifadelerini kullandı.

Cahili Arapların kadınlara değer vermediği, kız çocuklarını diri diri gömdüğü bir zamanda Hz. Peygamberin kızı Fatıma’yı bağrına bastığını, savip okşadığını, cahili arapların ise buna tahammül edemediğini söyleyen Göktaş, diri diri toprağa gömülen bir kızın hikayesini anlattı.

Hz. Peygamberin özellikle kadınlara rahmet olarak gönderildiğini anlatan Göktaş, “Seyredin ey dünya, Hz. Peygamber kızlara nasıl baba, eşlere nasıl koca olur. Öncelikle onun rahmeti kadınlar üzerinde tecelli etti. O eşlere, analara, kız çocuklarına rahmettir. Ey insanlık yol mu arıyorsun kendine. İşte bu yol anların ayağının altından geçiyor. Eğer cennete girmek istiyorsanız analarınızın altını öpeceksiniz. Sizin en hayırlınız eşlerinize en hayırlı olanınızdır.
Biz böyle bir peygamberi seviyoruz. Bugün zalim Avrupa bize öyle bir hayat dikta etmiş ki ana yok, baba yok. Anayı babayı atmışlar. Bu peygamberi iyi anlayalım, kızlara ne verdi, kölelere ne verdi, esirlere ne verdi? Hz. Peygamberin elinden eteğinden tutalım. Cahili Araplar ona sahi çıkarak nasıl kurtulduysa bizler de öyle kurtulalım.”

Irkçılığın, kavmiyetçiliğin insanı kurtarmayacağını, tek kurtuluşun hz. Peygamberi tanımak oluduğunu söyleyen Göktaş, sözlerine şöyle devam etti: “Ey Türk milleti, eğer Hz. Muhammed olmazsa siz sıfırsınız. Ey Kürtler, Ey Araplar eğer Hz. Muhammed yoksa hayatınızda sıfırsınız.”































































Devamı Gelecek... - Tamamı Eklenecek...

Bu haberler de ilginizi çekebilir