• DOLAR 32.276
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2475.8
  • ...
Yüreğir`de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi Pazar alanında `Kutlu Doğum` etkinliği düzenlendi. 7`den 70`e mahalle halkının yoğun katılımı ile gerçekleşen program, Selahaddin Yeniay Hocanın Kuran tilavetiyle başladı. Kervan ve İhya İlahi Gruplarının seslendirdiği Türkçe, Kürtçe ve Zazaca parçalarla devam etti.
Mevlid`i Şerifin de okunduğu programda, hep bir ağızdan tekbir ve salâvatlar getirildi.
 
Etkinlikte bir selamlama konuşması yapan Akdeniz İlim ve Kültür Derneği (AKİD-DER) Başkanı Mehmet Emre, kısaca Peygamber Sevdalıları Platformu ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Emre, Platform olarak Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hz Peygamberin mesajı anlaşılsın diye ülke genelinde iki yüzden fazla yerde etkinlik düzenlediklerini ifade etti.
 
Selamlama konuşmasının ardından minik peygamber sevdalıları kızların okudukları şiir, ilahi ve ezgiler programa renk kattı.
 
"Kişi sevdiğiyle beraberdir"
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İsa Emre Hoca, peygamber efendimize duyulan muhabbeti konu alan bir konuşma yaptı.
 
"Allah`u Teâlâ, Peygamber Efendimize (SAV) olan muhabbetinizi arttırsın" diyerek sözlerine başlayan Emre, "Eğer biz bu muhabbetin, bu sevginin içini doldurabilirsek Allah`ın izniyle ahirette bizim kurtuluşumuza vesile olacaktır. Bir sahabe peygamber efendimizin yanına geldi. Dedi ki; `Ya Resulallah! Ne zaman kıyamet kopacak?` Peygamber (SAV) adama dedi ki; `Sen kıyamet için ne hazırladın?` Adam dedi ki; `Ey Allah`ın Resulü, benim öyle kayda değer bir ibadetim yoktur. Fakat ben, Allah ve Resulü`nü seviyorum" bunun üzerine Peygamber efendimiz, "Kişi sevdiğiyle beraberdir" buyurdu. Gerçekten Peygamber efendimizi seversek, içi dolu bir şekilde, içinde teslimiyet olan, içinde itaat olan bir sevgiyle O`nu seversek inşallah Cennette onunla beraber olacağız. Biz onu sevmeyi de bunu en iyi yapan ashabından öğreneceğiz" dedi. Emre, konuşmasında ashabın Peygamber efendimize duyduğu derin muhabbetten bahsetti.
 
Program, Selahaddin Yeniay Hocanın yaptığı ve meydandakilerin amin sedası ile iştirak ettiği dua ile son buldu.
 
Öte yandan; programı başından itibaren son anına kadar yaklaşık 3 saat ayakta takip eden katılımcıların büyük bir bölümünün, etkinlik bitmesine rağmen dağılamayarak meydanda durması ve her bir ağızdan salâvat getirmesi dikkat çekti. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir