• DOLAR 32.262
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2456.254
  • ...
Dondurucu soğuklar Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ile don olayının yanı sıra yer yer sis ve pus görüleceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtildi.

Açıklamada, gece en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25, Ardahan'da 23, Kars'ta 21, Erzurum'da 16, Erzincan ile Tunceli'de 9 ve Iğdır'da 8 derece olarak ölçüldüğü ifade edildi.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıklar ise, Tunceli'de 3, Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ile Ardahan'da 13, Kars ile Erzurum'da 6 ve Erzincan'da 1 derece olması bekleniyor.

Dün akşam saatlerine doğru sisli havanın etkili olmaya başladığı kentte sürücüler ilerleyişlerini dikkatli bir şekilde sürdürmeye çalıştıkları görüldü. Sisli hava Millet Bahçesi'nde görsellik görüntüler oluşturdu.

Dondurucu soğuklar etkisini sürdürdüğü Ağrı'da sabah saatlerinde dereler ve Murat Nehri yüzeyinin bir kısmı dondu.

Kaldırım ve yolların buz tuttuğu kentte araçlar ve vatandaşlar ilerlemekte güçlük çekti. Kırağının düştüğü bazı ağaçlarda karların soğuklar nedeni ile donduğu görüldü.

Park halindeki araçlar dondu. Aracı donan kimi vatandaşlar yakıt depolarının altında ateş yakarken, kimi vatandaşlar ise takviye kabloları ile donan araçlarını çalıştırmak için çaba sarf etti.

Arkadaşının donan aracı için takviye yaptıklarını söyleyen Hakan Öncü, "Ağrı'da hayat şartları kışın çok zor. Sıcaklığın eksi 25 dereceye düştüğü kentte araçlarımız haliyle donuyor. Sabah kendi aracımızı çalıştırdık, şimdi arkadaşımızın donan aracı için takviye yapıyoruz, çalıştırmak için uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ferdi Yıldırım adındaki vatandaş ise, "Havalar çok soğuk artık soğuklara alışmaya çalışıyoruz." dedi.

Ardahan'da iş yeri ve evlerin camları yanı sıra, araç ve yayalar buzla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Kars'ta soğuk hava nedeniyle vatandaşlar araçlarını battaniye ve halılarla soğuktan korumaya çalıştı, soğuk nedeniyle bazı araçlar çalışmadı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir