• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Bursa` Yıldırım İlçesinde Habibullah`a Sevgi Seli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BURSA - Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğünce Bursa`nın Yıldırım ilçesi Pazartesi-Pazar Alanında tertip edilen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Saat 14.00 itibariyle Mesut Biçim`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup İkra`nın okuduğu Mevlidi Şerifle devam etti.

 

Grup Özlem sanatçılarından Selami Güneş`in Peygamber Efendimize (s.a.v) atfen okuduğu ilahilerle coşkulu anlar yaşattı.

 

Hz. Peygamberin hayatından kesitler sunan İlahiyatçı Hasan Şenol, Resulullah`ın (s.a.v) çektiği çileleri konu alan bir konuşma yaptı. Şenol konuşmasında Efendimizin (s.a.v) Kâbe`de namaz kılarken üstüne deve işkembesi bırakılma hadisesini hatırlattı. Şenol, "Tabii bugün O`nun çektiği çileler bize rahmet oldu. O`nun çektiği çileler Peygamber Sevdalılarını bir araya getirdi. Bugün meydanlar O`nun sevgisinin ispatıdır, O`nun aşkının delilidir" dedi.

 

Peygamber Efendimizin Mekke`den Medine`ye Hicretine de değinen Şenol; "O gün nasıl Medine sıcağında Ensar Resulullahı (s.a.v) bekliyorduysa bugünde bu sıcağın altında Peygamber Sevdalıları O`nu bekliyor, yine o gün Medine halkına Allah nasıl selam gönderdiyse bizde inanıyoruz ki bugün Allah bu kalabalığa da selam göndermiştir" şeklinde konuştu.

 

Tekrar sahneye çıkan Grup Özlem sanatçılarından Selami Güneş`in ve küçük kızlardan oluşan kız ilahi grubunun okuduğu ilahiler programa renk kattı. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir