• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Hamburg`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile Hamburg`daki Vahdet Camisi tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`yı (s.a.v) anma ve anlamaya yönelik Kutlu Doğum programı düzenledi.


Büyük katılımdan dolayı düğün salonunda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Edip Aksu`nun yaptığı etkinlik, salonda bulunan Almanlar için Ömer Çelik`in Almanca, Vahdet Camisi adına Cami İmamı Molla Abdülkadir Aydın Hoca`nın da Türkce, Zazaca ve Kürtçe yaptığı selamlama konuşmasıyla başladı.


Mısırlı Ahmet Yunus Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti dinleyenleri duygulandırdı. Özlem Ajans sanatçılarında Murat Yaman, Muhammed Edip ve Turan Aga, Peygamberimiz için yazılmış birbirlerinden güzel eserler seslendirdiler.


Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İslam Merkezi İmamlarından Dr. Mahsumi, "Peygamber Efendimizin gelişinin sebebi, insanlığın arasındaki düşmanlığı giderme ve toplumun içerisinde adaleti ihya etmektir. Birinci şiarımız uyanık olma, ikinci şiarımız adaletle hükmetme ve adaletle davranma olmalıdır. Kur`an`da ifade edildiği üzere, insanlığın içerisindeki o adaveti kaldırma ve adaleti tesis etmek için Peygamber Efendimiz bizlere gönderilmiştir. Hiçbir din ve anlayış, Nebi Ekrem`in (s.a.v) insanlığı terbiye ettiği gibi terbiye etmemiştir. Bizleri bu etkinliğe davet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim ve inşallah bu program hayırlara vesile olur" şeklinde konuştu.


Etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen Hamburg Milli Görüş Teşkilatı adına Ayasofya Cami İmamı Enes Nas Hoca, "Çok kıymetli Peygamber Sevdalıları, konuşmama başlamadan önce Vahdet Camii imamlarına ve bu programı düzenleyen tertip komitesine gerçekten canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten çok güzel, muhteşem bir program, Peygamberimizin ruhaniyetine yakışır bir program ihya ediliyor. Söyledikleri ilahi Kürtçe de olsa, Zazaca da olsa, Türkçe de olsa, din aynı gönülün dini olduğu için mesaj anlaşılıyor" dedi.


Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Muhammed Dündar, "İnsanlar 3 sınıftır; dava adamları heva adamları ve hava adamları. Peygamber Sevdalıları dava adamlarıdır. Bunu tarih ile ispat etmişlerdir. Bizler de Peygamber Sevdalılarının sevdalıları olmakla Allah hamdediyoruz. Değerli kardeşlerim ve bacılarım, biz Allah`ın izniyle sermaye olarak Resulullah`a, "Ya Resulullah, senin aşkını, senin davanın sevdasını sevda edindik. Anamızdan, babamızdan, evladımızdan, malımızdan ve mülkümüzden önde tuttuk. Bunu da hayatımızın sayfaları ile ispat ettik. İşte senin huzuruna Devlet Güvenlik Mahkemelerinden dosyalarla geldik` diyeceğiz, inşallah" ifadelerini kullandı.


Etkinlikte Diyarbakır`daki Mevlitte elektrik akımına kapılarak, şehit olan Sümeyye Çelik de unutulmadı. Sinevizyon gösterimiyle anıldı.


Etkinlikte Vahdet Camii talebelerinden Mina Çelik, katılımcıları duygulandıran bir şiir okudu. H. Huseyin Veda Hutbesinin özetini okudu. Vuslat İlahi Grubundan Muhammed Edip, Mevlidi Şerif okudu. Vahdet Camii kız talebeleri ilahi ve şiirler seslendirdi.


Tevhid Tiyatro Grubu, cahiliye döneminde küçük kız çocukların diri diri toprağa gömüldüğünü anlatan oyunu sahnelediler. Katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.
(Selim Celik-Mustafa Celik -Nurullah Aydin-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir