• DOLAR 32.215
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2505.248
  • ...
Canan Karatay’ın dediğine geldiler: Çorba için!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Ekranlarda sürekli korku iklimi oluşturmak isteyen sözde uzmanlar, aklı selim ile yapılan tavsiyeleri ise sert bir dille reddediyorlar. Prof. Dr. Canan Karatay’ın ‘kelle paça’ önerisi linç edilmesine sebep olmuş ve bir daha ekrana çıkmaması nenden olmuştu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Karatay’dan aylar sonra ‘çorba’ tavsiyesinde bulundu.

“Aspirin yutmayın, çorba için”

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ilaçların işe yaramadığını söyleyerek, virüse yakalanmış kişilere şunları önerdi: "İşe yaramadığı güçlü kanıtlarla kanıtlanmış Favipiravir almayın. Gereksiz yere Aspirin yutmayın. Durduk yere Akciğer tomografisi çektirmeyin. Bir insan ömrü boyunca aynı bölgeye 10 defadan fazla BT çektirmemeli. İstirahat edin, bol sıvı alın, sıcak çay çorba için."

“Yakında 'kelle paça' çorbası diyecekler”

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ise Karatay’ın sözlerini hatırlatarak, “Canan Karatay'ın dediğine geldiler. 'Tomografi çektirme.' Çare: Çay ve çorba! Not: Şimdilik 'çorba' diyorlar. Yakında 'kelle paça' çorbası diyecekler." İfadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir