• DOLAR 32.199
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2505.045
  • ...
Prof. Dr. Serhan Sakarya: Aşı zorunlu olsun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aşı tartışmaları devam ediyor. Halkın büyük kısmı aşının zorunlu olmasını istemezken konun uzmanı olduğu iddia edilen kişilerden ise ‘zorunlu aşı’ açıklamaları art arda geliyor. Son olarak Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, aşı karşıtlarının izole edilmesi ve aşının zorunlu olması gerektiğini savundu.

Tepki çeken ‘zorunlu aşı’  açıklaması

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, “Dünyada şu an için önlemleri en çok gevşeten ülkelerden birisi  ne yazık ki Türkiye. Diğer tarafından aşı karşıtlarına yaptırım uygulamak zorundayız. Bunun demokrasi ya da kişinin kendi tercihi ile açıklanacak bir durumu yok. Kişi aşı yaptırmak istemez belki o kişi Covid-19 da olsa onda çok hastalık yapmaz ama yakınındaki kişiyi öldürebilir. Bu nedenle aşı karşıtları lütfen çıkıp konuşmasın. Kesinlikle aşı olmak zorunlu tutulmalı ve aşı olmayanlar da sosyal ortamlardan, toplu taşımalardan, okullardan uzak tutulmalı yani izole edilmeli" açıklamasını yaptı.

Erdoğan: Ben bu konuda zorlamadan yana değilim

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde, bir gazetecinin ‘Aşı zorunlu olacak mı? Aşı yaptırmayanlara kısıtlama gelecek mi?’ sorusu üzerine, “Ben bu konuda zorlamadan yana değilim. Bilim Kurulu da bununla ilgili bir çalışma yapacaktır. Burada gönüllülük esasına dayalı olarak, bu süreci işletmek en isabetli olanıdır. Gönüllük esasına göre bunu yaparsak, inanıyorum ki neticesi de hayır olacaktır.” demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir