• DOLAR 32.21
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2510.251
  • ...
Batman İHL`de Kutlu doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle bir program düzenlendi.
 
İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerinin düzenlediği programa İl Müftüsü Hasan Çağlar, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Salih Yıldırım, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
 
Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra kürsüye gelen Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed`in (sav) özellikle insan onuruna ne kadar değer verdiği ile ilgili hadislerden örnekler vererek, onun örnekliğinin hayatın her alanını kapsaması gerektiğini belirtti.
 
Çağlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılında, Resulullah`ın doğduğu günün de içinde bulunduğu haftanın Kutlu Doğum Haftası olarak kabul edilip kutlandığını ifade etti.
 
Daha önce Resulullah`ı anmak için çeşitli etkinlikler yapıldığını ancak sadece camilerde mevlit ve bunun gibi etkinliklerin olduğunu ve bütün bunların yeterli olmadığını vurgulayan Çağlar, Hz. Peygamberi anmanın ve anlamanın birkaç kişinin yapması ile geçiştirilebilecek bir şey olmadığını belirtti. Kutlu Doğum Haftası ile Hz. Peygamberin mesajının daha geniş kitlelere yaygınlaştırılmasının sağlandığını ifade etti.
 
"Cenab-ı Hakk insanı onurlu kıldı"
İl Müftüsü Çağlar, hadislerde geçen ifadelerin çok önemli olduğunu bazı ifadelerin özellikle vurgu olması için devrik cümle olarak kullanıldığını belirtti. Cenab-ı Hakkın insanı onurlu kıldığını ve hiç kimsenin hiç kimseden üstün olduğunu iddia etmesinin mümkün olmadığını, hiçbir milletin diğerinden üstün olduğunu belirtmesinin doğru olmadığını, üstünlüğün ancak dindarlıkta ve insani kemalata uygun davranmakta olduğunu vurguladı.
 
Hadis Ezberleme Yarışması`nda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi
Daha sonra İl Müftüsü Hasan Çağlar`a programa teşrifleri nedeniyle bir hediye takdim edildi.
 
Ardından Merkez İmam Hatip Lisesi`nde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen Hadis Ezberleme Yarışması`nda dereceye giren öğrencilerden, birinci sırayı alan Ebru Bulut, ikinci sırayı alan Veysel Aslanlı ve üçüncü sırayı alan Fatime Ceylan isimli öğrencilere İl Müftüsü Hasan Çağlar tarafından hediyeleri verildi.
 
Program daha sonra 5. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu ilahi korosunun söylediği ilahilerin ardından Hz. Peygamberin hayatı ile ilgili kesitlerin yer aldığı slâyt gösterisi ve İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerinin oluşturduğu ilahi korosunun ilahileri ile sona erdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir