• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Kovancılar`da Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Yeni İhya-Der Kovancılar Temsilciliği, Kovancılar ilçesi belediye miting alanında Mevlit etkinliği düzenledi.

Kovancılar halkının yoğun ilgi gösterdiği program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Türkçe ve Kürtçe Mevlidi Şerif okundu.

Açılış konuşmasını Yeni İhya-Der Kovancılar Temsilcisi Mehmet Aydın, "Yeni İhya-Der olarak, ahlaki değerlerimizi yeniden diriltmek için bir mücadele içerisine girdik. Elbette bu hastalıklarla mücadele etmek sadece İhya-Der`in işi değildir. Siz bütün kardeşlerimizin bu noktada yardımlarını ve desteğini istiyoruz. Özellikle kapitalist ekonominin de etkisiyle sosyal dokumuzda ciddi bir bozulma vardır. Zenginle fakir arasındaki makasın hızla açıldığına hepimiz şahit oluyoruz" şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Musa Apuhan, "Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifiyle dünya düzeninde değişiklik oluyor. Mecusilerin ateşi sönüyor, Kisraların burçları yıkılıyor, Kâbe`deki putlar secde vaziyetine geliyor ve olağan üstü birçok olay meydana geliyor. Efendimize, Peygamberlik verilmeden önce Allahu Teâlâ`nın kendisine sunmuş olduğu bu hadiseler, gelecek olan peygamber putperestliğe, ateşperestliğe son verecek anlamına gelir" dedi.

Programda konuşan Eğitimci Yazar Yasin Karadağ ise, "Bizler Peygamber Efendimizden 15 asır sonra gelen Muhammedileriz. Hz. Muhammed`in (s.a.v) memleketinde ve dünyada yapmış olduğu inkılâpları anlatıyoruz. Lakin O`nu sevenler olduğu gibi, O`nun nurunu karanlıkta boğmaya çalışanlar da vardı, ama kendi karanlıklarında boğuldular. Peygamberimizin nuru şimdi olduğu gibi, kıyamete kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.

Mevlit programına katılan Kovancılar Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz da, belediye etkinlik alanını hınca hınç dolduran kalabalığa, etkinliği düzenleyen tertip komitesine, sanatçılara, konuşmacı olarak katılan hatiplere ve İhya Kız Çocuk Grubu`ndaki çocukları yetiştiren ailelerine teşekkür etti.

Özlem Ajans sanatçısı Remzi, Vahdet İlahi Grubu ve İhya Kız Çocuk Grubu şiir, ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinlik yapılan duayla sona erdi.               
(Yasin Kavaklı - İLKHA)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir