• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
`İslam dini, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Üniversitesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Konferans Salonunda "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans verildi. Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İ. Hilmi Karslı katıldı.
Konferansa Batman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu ve Aydın Durmuş, bazı STK temsilcileri, öğrenciler ve halk katıldı.

İnsanların teknolojide çok fazla ilerlediğini, ama insanlık onurunda mesafe kat edemediğini söyleyen Karslı, "Halen insanlık kan dökmektedir. İnsan bilimde, teknolojide ve her türlü bilimde önemli adımlar atmıştır, ama insanlıkta ilerleyememiştir. İslam dini, insani değerlerin koruyucusudur. Din, bizleri hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar" dedi.

Hz. Muhammed`in (s.a.v) yaratılışı ve dünyaya geliş sebebi ile ilgili bilgi veren Karslı, "Müslümanlar olmasaydı, Batı medeniyeti olmazdı. Çünkü geçmişteki Müslümanlar sayesinde dünyaya en güzel bir medeniyet gelmiştir. Hiçbir din, Allah`ın dini yani İslam dini gibi güzel ve temiz değildir. Her şey insan için yaratılmıştır. İslam dışındaki diğer dinler, insanı maymuna ve başka şeylere benzetirken, Kur`an-a baktığımız zaman ise, insan Allah`ın yeryüzündeki emanetçisidir. O yüzden insan şahsiyet ve onur sahibidir. İnsan kadar mükemmel donanımlı bir canlı yoktur. Kim Allah`ın kanunlarına göre yaşarsa melekler ve yeryüzündeki diğer canlılar ona yardımcı olur. Şeref, izzet, güç ve onur Allah`tan gelir" şeklinde konuştu.

Peygamberlerin bir onur elçisi olduğunu ifade eden Karslı, "Peygamberlerin hayatlarına baktığımız zaman etraflarında hep onurlu köle ve ezilmiş insanlar vardır. Bütün Peygamberler, insanların kurtuluşu ve refahı için çalışmışlardır. İnsanlar gerçek onurlarını Hz. Muhammed`in (s.a.v) döneminde elde etmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, yaptığı konferanstan dolayı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İ. Hilmi Karslı`ya plaket ve hediye takdim etti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir