• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Fransa’da Müslümanlara KİRLİ OYUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Enes Suiçer Doğruhaber / Almanya

Avrupa’da son yıllarda Müslüman olanların sayısında hızlı bir artış gözlenirken İslam dininin Hıristiyan âleminde giderek yerini sağlamlaştırıyor olması batıyı oldukça ürkütüyor. İslam ve Müslümanların önünü alabilmek için her yola başvuran Avrupa ülkeleri olmadık faaliyetlerde bulunuyor. Laikliğin kalesi olarak bilinen Fransa da bu konuda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Son olarak Müslümanları temsil edecek sözde kurumlar açan Fransa, bu kurumların başına da sözde dindarlar ve imamlar yerleştirdi. Ama bu, o insanların rejimin adamı olmasının bilinmesini ve bu sözde İslami kurumların Avrupa’daki Müslümanların gözünde itibarsızlığının önüne geçemedi.


MÜSLÜMANLARIN NEFRETİNİ KAZANAN, MEDYANIN GÖZBEBEĞİ BİR İMAM(!)

Yaklaşık bir senedir tüm Müslümanların nefretini kazanan ama siyasiler ve medyanın gözbebeği olan bir imam ortaya çıktı. Sözde imam, kanal kanal dolaşıp gazetelere boy boy röportaj vererek aşırı dinciliğe savaş açtığını söylüyor. Çok masum gibi görünen, iyi niyet gibi sunulan bu savaş aslında Müslümanlara açılan bir savaş. En basitinden azılı siyonistlerle kol kola gezen, israil’i eleştirmeyi terörizm sayan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cami içinde Sarkozy için kampanya yapan, kaybedince de bu sefer ırkçı rakip İçişleri Bakanı ile aynı yakınlıkta dost olan bir adamdan bahsediyoruz. Evet, bu adam 1972 Tunus doğumlu Hassen Chalghoumi…

FRANSA CAMİ PROJELERİNİ DESTEKLİYOR ANCAK BİR ŞARTLA

Kendisini liberal olarak tanımlayan Chalgoumi, Fransa devletinin Fransa’daki Cami imamlarının Fransa’da yetişme projesini destekliyor ve bu şekilde devletin kendi yetiştirdiği imamlarla bütün camilerde rahatça istediğini yapması planlarını destekliyor. Fransa yönetimi, bu projeleri destekleyerek bazı şehirlerde milyonlarca avroluk Camiler inşa etmeye başladı. Başta Müslüman derneklere yardım olarak gösterilen bu proje Cami inşası bittikten sonra Cami’nin açılması için Fransa’nın değişik Arap ülkelerinden kendi yetiştirdiği şahısların Cami İmamı olması şartını koşuyor. Bundan dolayı Chalgoumi gibi imamların Fransa’da çoğalması bekleniyor.

ÖNCE SINIRDIŞI EDİLMEK İSTENDİ

1996 yılından bu yana Fransa’da yaşayan Chalghoumi, zamanla göçmen işçilere vaaz vermeye başladı. Sarf ettiği sözlerden dolayı ve aşırı söylemleriyle cihada teşvik ettiği için Fransız gizli servisleri tarafından yakın takibe alınmıştır. İçişleri Bakanlığı’nın kaynaklarına göre aşırı dinci tebliğ hareketine bağlı olduğu ve Fransız makamları tarafından aşırı dinci olduğu sebebiyle 2004 yılında sınır dışı edilmesi istendi. Bu arada UOIF (Fransa İslam Kuruluşları Birliği) araya girerek hakkındaki sınır dışı talebini iptal ettirir. Fakat Chalghoumi, bu olayın üzerinden uzun bir zaman geçmeden UOIF’e kin kusmaya başladı hatta bu kuruluşun yasaklanmasını talep etti.

YAHUDİLERİ ÖVÜNCE SARKOZY SARAYA DAVET ETTİ

2006 yılında Yahudiler için yapılan anma töreninde bir konuşma yapan Hassan Chalghoumi şu sözleri sarf etmişti: “Buradan birkaç metre ötede Auschwitz toplanma kampına götürülmeden önce masum insanlar, sadece yahudi olduklarından dolayı eşi görülmemiş bir haksızlığa uğramışlardı. Bugün biz bu anma töreninden kalbi hüzünlü gidiyoruz ama işimiz burada bitmedi, bunun için çevremize gereken mesajı iletmeliyiz ve gelecek sefer daha kalabalık bir şekilde anma törenine gelmeliyiz. Kesin ve dostane bir şeklide belirtmek isterim ki aynı aileden, İsrail ve İsmail’in çocukları amcaoğullarıdırlar.”

Chalghoumi, konuşmalarında soykırımın benzersizliğini belirten konuşması sonrası adeta, altın yumurtlayan tavuk bulmuşçasına dönemin cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından Elysee Sarayı’na davet edilip tebrik edilmişti.

MÜSLÜMANLAR ARASINDA YAHUDİLERİN İMAMI DİYE BİLİNİYOR
Chalghoumi’nin CRİF (Fransa’da Yahudi Temsilciler Kurulu)’in davet ettiği yemeklere ve konferanslara katıldığı biliniyor. Hükümet ve Yahudi lobileri için tam ideal bir imam haline gelen Chalghoumi, Müslümanlar arasında yahudilerin imamı diye isimlendiriliyor.

Chalghoumi görev yaptığı Cami’ye komşu kiliselerin, sinagogların yetkililerini ve ağırlıklı olarak yahudi yetkililerini sık sık davet ediyor ve kendini dinler arası diyaloğun temsilcisi olarak belirtiyor. CİF (Fransa’daki İmamlar Derneği)’ni açan Chalgoumi, kendisi gibi 90 imamı toplayarak çalışmalarına devam etmektedir.

BOŞUNA ADAMA YAHUDİLERİN İMAMI DENMİYOR!
Chalgoumi, yahudi lobilerine daha yakın olması sebebiyle Müslümanlar arasında “yahudilerin imamı veya siyonistlerin imamı” olarak adlandırılıyor. Tanınmış gazeteler ve internet siteleri de Chalgoumi’yi israil yanlısı gösteriyor. Oumma.com: “israil davasına biat eden kişi”, New York Times: “Nicolas Sarkozy’nin hayalindeki İmam”, kendi taraftarları ise “barışın bilgin imamı” olarak onu tanımlıyor.

Görünen o ki Fransa’da artık Müslümanlar adına kimin konuşacağını siyonist lobiler belirliyor. Boşuna adama “yahudilerin imamı” denmiyor!
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir