• DOLAR 32.193
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2429.857
  • ...
Susa`ya Ziyaretçi Akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK`nın 1992 yılında Silvan ilçesine bağlı Susa Köyü Camii`ne düzenlediği saldırıda katledilen 10 kişi, katliamın 19`uncu yıldönümünde mezarları başında anıldı.

 

Çevre il ve ilçelerden katliamın yapıldığı Susa Köyü`ne giden ziyaretçiler, ilk olarak camide katledilen cami yarenlerinin kabirlerini ziyaret etti. Ya-Sin`i Şerif`in ardından Bilal Kılıçarslan tarafından okunan mevlit dinlendi.

 

Bölgenin tanınmış alimlerinden molla Enver Kılıçaslan günün önem ve anlamı ile ilgili yaptığı kısa konuşmada, herkesin Allah`ın huzuruna çıkacağına ve hesap vereceğine dikkat çekerek, "Zalimler ve onlara destek verenler bunu çok iyi bilsinler ki, muhakkak Allah`a hesap verecekler. Ve hesap gününde zalimlere destek verenler şöyle diyecekler, "Ya rabbi biz zalim olduklarını bilmiyorduk" zalimler de, `Ya rabbi bize destek vermeselerdi biz zulüm yapmayacaktık` Allah`u Teâlâ`nın azabı çok şiddetli olacaktır" dedi.

 

Peygamberimiz zamanında sahabelerin maruz kaldığı işkencelerden örnekler veren Kılıçaslan, "İzzet ve zafer sabredenlerindir. Zillet ise zalim ve kafirlerindir" dedi.

 

Ziyaret, Kılıçaslan`ın yaptığı dua ile sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23827.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23828.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23826.jpg

 
 

Eyüp Artagüs - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir