• DOLAR 32.226
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2453.676
  • ...
En fazla proje Batman`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları Van Bölge Yarışmasının finalistleri belli oldu.


Açıklanan sonuçlara göre bölge finallerinde en fazla projesi sergilenmeye değer bulunan il 18 projeyle Batman oldu.


Başta Batman Fen Lisesi olmak üzere Batman`ın her sene projelerle adını duyuran resmi ve özel okulları bu sene yine çok sayıda projeyle TÜBİTAK Van Bölge Yarışmasına başvurdular.

Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji, Bilgisayar ve Sosyoloji alanlarında katılımın sağlandığı bölge finallerinde Batman`ın 18 projesi sergilenmeye değer bulundu. Bu projeleri Batman Fen Lisesi, Özel Sıddık Tekin Anadolu Lisesi, Batman Anadolu Lisesi, Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırladılar.


Bölgemizden yarışmaya iştirak edip bölge finallerinde sergilenmeye değer görülen toplam proje sayısı 75 olup illere göre dağılımı şu şekilde gerçekleşmiştir:

Batman (18), Muş (3), Siirt (14), Bitlis (14), Hakkari (3), Van (16), Şırnak (4) ve Ağrı (3)


Seçkin bir jüri heyeti tarafından sergilenmeye ve yarışmaya değer bulunan projeler 25 Mart-29 Mart tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sergi salonunda sergilenecek. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir