• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
`İzzet ve Şeref İslamdadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle dernek binasında bir program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak molla Nihat çam katıldı.


Program dernek gönüllüsü Mehmet Sımak tarafından okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Molla Nihat Çam, Müslümanların birlik içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak, "Kurtuluşun, izzet ve şerefin İslam`da olduğuna inanmış insanlarız. Hz. Ömer`in buyurduğu gibi, "Biz izzeti İslam`da bulduk, başka yerde aramayız." İslam saflarında bir araya gelmiş, Allah yolunda mücadele veren mustazaflarız" dedi.


Müslümanların günümüzde maruz kaldığı zulümlerin sebebinin iyi anlaşılması gerektiğini belirten Nihat Çam, " Kâfir ve zorbaların Müslümanlar üzerindeki zulmü siyonistlerden dolayı değildir. Bunun en önemli sebebi, Müslümanların bir araya gelmemesidir. Müslümanlar bir araya geldiği zaman küfür korkar ve titrer. Yeter ki, Müslümanlar bir araya gelip, birlik ve beraberliklerini sağlasınlar. Bugün Müslümanların en çok ihtiyaç duyduğu husus," Hepiniz toplu halde Allah`ın ipine sarılın, bölük pörçük olmayın" ayetinde belirtilmiştir" şeklinde konuştu.


Konuşmasında 1988`de yaşanan ve tarihe kara bir leke olarak kaydedilen, Halepçe katliamına değinen Çam, "Bu katliamı gerçekleştirenlerin akıbeti herkes tarafından müşahede edildi" ifadelerini kullandı.


Program, Halepçe katliamının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile sona erdi.

(A. Uğurlu-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir