• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Bursa`da `Yetim Gecesi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı` (İHH) nın 1 Şubat 2013 - 31 Mart 2013 tarihleri arasında "Yetimlere Dünyanızda Yer Açın" sloganıyla hayata geçirdiği yetim günleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Arnavutluk, Makedonya, Gürcistan ve Kerkük`ten getirilen 9 yetim çocuk misafir olarak katıldı.

Programda bir konuşma yapan İHH Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, "Yetimler için düzenlenen gecede 200 civarında yetime sponsor olundu. Bunun daha da artmasını istiyoruz. Dünyada 200 milyon yetim olduğunu varsayarsak, daha çok çalışmamız gerektiğini görüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.


"Misyonerler ve Hıristiyan yardım kuruluşları hiç boş durmuyor"
Programda konuşan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (s.av) de yetim olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Peygamberimiz daha dünyaya gelmeden babasını, 6 yaşlarında da annesini kaybetti. O`nun yolunda olanların yetimlere sahip çıkması geliyor. Yetimlere sahip çıkanların Allah katındaki sevabı çok büyüktür" dedi.


Pakistan`a yaptığı ziyarette gördüklerine de değinen Ay, "Orada her şehirde sayıları yüzlere varan İngilizlerin açtığı okullar hala duruyor. Zannetmeyin sömürge olarak işgal ettikleri bu ülkeden çekip gitmişler. Hayır, hala okulları orada duruyor. Hiç değilse kız erkek çocukları birlikte havuza götürerek, dinlerinden soğutuyorlar. Kiliseye onları götürmeye gerek yok. Geçen yıl olan depremde, daha sonra olan sellerde ailelerini kaybeden yaklaşık 2 bin yetime İHH sahip çıkıyor. Ancak sizden daha çok çalışan bu misyoner ve Hıristiyan yardım kuruluşları da hiç boş durmuyor" şeklinde konuştu.


Ömer Karaoğlu`nun ezgileriyle renk kattığı gecede hanım gönüllüler tarafından hazırlanan ve geliri yetimler yararına kullanılmak üzere düzenlenen kermes yoğun ilgi gördü. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir