• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
Kutlu Doğum Coşkusu Salona Sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Konya`da kutlu doğum coşkusu yaşandı. Selçuklu Belediyesi`nin organize ettiği ve Hz. Muhammed (S.A.V.)`in doğumunun 1442. yıldönümünün kutlandığı etkinlikte Konyalılar unutulmaz bir gece yaşadılar.

Katılımın yoğun olduğu gecede kutlu doğum coşkusu salona sığmadı. Güzel anların yaşandığı programa katılan izleyicilere Selçuklu Belediyesi`nin en güzel süprizi, güller eşliğinde dağıtılan Dursun Ali Erzincanlı`nın "Aşk-ı Habibi Kibriya" albümü oldu. Hüseyin Efendi, Hayrettin Karaman, Cengiz Numanoğlu, Şeyh Galip, Yunus Emre ve Yaman Dede`nin şiirleri ile Aziz Hardal`ın 2 adet kasidesinin yer aldığı yeni albümü ilk kez Konya`da sevenleriyle buluştu. Aziz Hardal`ın kasideleriyle renk kattığı gecede kum sanatı ustası Veysel Çelikdemir`in Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatını anlattığı görsel sunum büyük beğeni topladı.

Mevlana Kültür Merkezi`nde gerçekleşen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, AK Parti İl ve İlçe Yöneticileri, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker ve binlerce vatandaş katıldı.

Selçuklu Belediyesi`nin organize ettiği kutlu doğum programı Aziz Hardal`ın sela ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program kum sanatı Ustası Veysel Çelikdemir`in Peygamber Efendimizin Hayatı`nı anlattığı kum sanatı gösterisiyle devam etti. Ney Taksimi`nin ardından Dursun Ali Erzincanlı`nın Aşk-ı Habibi Kibriya şiiri ile başlayan konser albümde yer alan şiir ve kasidelerle devam etti. Geceye barkovizyon gösterisi ile katılan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş, yazar Senai Demirci, sanatçılar Eşref Ziya Terzi, Mustafa Cihat, Mustafa Demirci ile televizyon programcıları Bekir Develi, Reha Yeprem, Oktay Aymelek; Hz. Muhammed`in (S.A.V.) doğumunun 1442. Yıldönümü ile ilgi duygu ve düşüncelerini paylaşırken, Selçuklu Belediyesi`ne böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ettiler.

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dursun Ali Erzincanlı`ya gül takdiminin ardından; "Programımıza hoş geldiniz. Konya`da kutlu doğumun başlangıcı güzel oldu devamı da güzel olacak. Tüm dinleyicilerimize saygılarımı sunuyorum. Geceniz mübarek olsun."dedi. Çok özel bir organizasyonun içinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Dursun Ali Erzincanlı; "Sevgili Peygamberimizi anlamak için hazırlanan bu programa başta Selçuklu Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese ve buraya teşrif eden dinleyicilere teşekkür ediyorum. Allah-u Teala hakkınızda hayırlı olan bütün nimetleri nasip etsin ve sizi tüm kötülüklerden korusun" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir