• DOLAR 32.236
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2459.281
  • ...
Kur`an`ı Tekmeleyen Subay Görevine İade Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İşgal polisinin olayın ardından Vakıflar Müdürlüğü yetkililerine söz konusu subayın Mescid-i Aksa`daki görevinden alınarak başka bir göreve verileceğini ve cezalandırılacağını söylediği fakat bu sözünü yerine getirmediği belirtildi.

İşgal subaylarından biri dün (3 Mart Pazar) sabah saatlerinde Mescid-i Aksa`nın avlusundaki ilim halkalarında Kur`an-ı Kerim öğrenen bir grup kız öğrenciye saldırmış ve öğrencilerden Mescid-i Aksa`nın dışına çıkmalarını istemiş, kız öğrencilerin Kur`an okumaya devam etmeleri üzerine öğrencilerden birinin rahlesini ve okuduğu Kur`an-ı Kerim`i yere fırlatarak Kur`an`a ayağıyla vurmuştu.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi sözcüsü Mahmud Ebu Ata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, El-Mağaribe Kapısı civarındaki Burak Mescidi yakınlarında Kur`an okuyan kız öğrencilere işgal subaylarından birinin saldırdığını ve öğrencileri bölgeden uzaklaştıramayan subayın Kur`an-ı Kerim`i tekmelediğini söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, İşgalci Subayın Kur`an-ı Kerim`i Tekmelemesini Kınadı

Yüksek İslami Heyet Başkanı ve Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal subayının dün (3 Mart Pazar) Mescid-i Aksa`da Kur`an-ı Kerim`i tekmelemesinin çirkin bir suç olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuşan Şeyh İkrime Sabri, "Bu davranış işgalciler için garip değil. Daha önce de Burak Alanı`nda Kur`an-ı Kerim`i tekmelemişler ve Burak Devrimi patlak vermişti" dedi.

Mescid-i Aksa`nın avlusundaki ilim halkalarının çokluğunun işgal polisini deliye döndürdüğünü söyleyen Sabri, bu nedenle işgal güçlerinin Mescid-i Aksa`da sabırla ve kararlılıkla nöbet tutan kız ve erkek ilim öğrencilerini hedef aldığını ifade etti.

İşgal polisinin ilim halkalarında öğrenim gören öğrencilerden bazılarını zorla Mescid-i Aksa`dan uzaklaştırmasını kınayan Şeyh İkrime Sabri, bu tehlikeli ihlaller ve Kur`an-ı Kerim`e yapılan hakaret karşısında sessiz kalmamak gerektiğini söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa`ya yönelik saldırılardan tamamen işgal hükümetinin sorumlu olduğunu ifade ederek, Kur`an-ı Kerim`i tekmeleyen işgal subayının yargılanmasını istedi. Sabri, Arap ve İslam ülkelerinin Mescid-i Aksa`yı kuşatan tehlikelerin farkına varmaları gerektiğini bildirdi.

Bu arada, Filistin`de faaliyet gösteren Direniş Komiteleri de işgal subayının Kur`an-ı Kerim`i tekmelemesini şiddetle kınayarak, bu tür çirkin davranışların Siyonistlerin zihniyetini ve kötü ahlakını yansıttığını söyledi. (İRİB)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir