• DOLAR 32.236
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2459.281
  • ...
`Afganistan`ın Geleceği Bu Ay Sonuna Netleşecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerika`nın Afganistan`daki işgalini önümüzdeki yıl sonlandıracak olmasından sonra bu ülke de görev yapan Birleşmiş Milletler (BM) görevlilerinin (UNAMA) akıbetinin bu ay sonunda netlik kazanacağı belirtildi.

Rusya`nın BM Güvenlik Konseyi Mart ayı dönem başkanlığını üstlenmesi vesilesi ile bir basın toplantısı düzenleyen bu ülkenin BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Afganistan ile ilgili olarak Konsey`in 19 Mart tarihinde yüksek düzeyli bir toplantı yapılacağını duyurdu.

Chrukin, bu toplantının muhtemelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov`un başkanlık edeceğini de belirtti. Churkin ayrıca Konsey`in diğer ülkelerini temsilcilerinin de yüksek düzeyde iştirak etmesinin beklendiğini söyledi.

UNAMA`nın (Afganistan`daki BM görevlilerinin kısaltılması) Afganistan`da barış gücü ile mi çalışacağı yoksa görevine son mu verileceğine dair tüm sorunların yanıtlarının 19 Mart`ta yapılacak yüksek düzeyli Güvenlik Konsey toplantısı sonunda netliğe kavuşacağı ifade edildi.

Vitaly Churkin, Suriye konusunda da Golan tepelerindeki İsrail askeri varlığını da ``son derece tehlikeli oyun`` olarak niteledi. İsrail askerinin Golan tepelerinde bulunmaması gerektiğini belirten Churkin, ``Bu oyunu her kim oynuyorsa bilmelidir ki; bu çok tehlikeli bir oyun!`` diye uyarıda bulundu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir