• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Hamas ve Hizbullah`tan İntifada Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hizbullah’tan Yapılan Açıklama:

Bir esir kardeşimiz daha, uluslararası hukuki düzenlemeleri hiçe sayan Nazi Siyonizm’inin esirlere uyguladığı ölümcül işkenceler sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ceredat’ın sorgu sırasında şehit edilmesi, düşman hapishanelerinde bulunan esirler mevzusunu bir kez daha gündeme getirmiştir. Siyonistlerin zulmü altındaki Müslüman halkların çektiği sıkıntılar, bir kez daha en somut haliyle kanıtlanmıştır.

Ceredat’ın şehadeti, aralarında kadınların ve çocuklarında bulunduğu binlerce mahkumun çektiği sıkıntıları açıklamaktadır. Hiçbir haklı sebep göstermeksizin alıkonulan esirler, siyonist rejim hapishanelerinde çürümeye terk edilmektedir.

Siyonistlerin işlediği bu yeni cürüm, Filistin sokaklarında yeni bir mücadele çekirdeği oluşturmuştur. Siyonist rejim kurşunları ile yüzlerce şehit ve yaralı veren Filistin halkı, bu mücadele çekirdeğini kapsamlı bir intifadaya dönüştürmeli ve işgal rejiminin işlediği suçların karşılığını bu işgali kökünden kazıyarak vermelidir.

Şehidimizin ailesine baş sağılığı dileklerimizi iletiyor ve Siyonist düşman karşısında ayaklanan Filistin halkına, Lübnan halkının gereken tüm desteği vereceğini ilan ediyoruz.

Düşman, hak-hukuk tanımadan ve had-sınır gözetmeden elinden gelen tüm zalimliği ortaya koyarken Allah’tan niyazımız şehitlerin kanlarını bizler için gerçek düşmanın nerede olduğunu gösteren birer pusulaya dönüştürmesidir.

Hamas’tan Yapılan Açıklama:

Hamas hareketinin basın sözcüsü olan İzzet er-Rışk, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas adına yaptığı açıklamada Filistin halkına intifada çağrısı yaparak, Siyonist rejimin Filistinli mahkumlara karşı takındığı tavrın karşılığını bulacağını belirtti.

“Zaten her günü Siyonist düşman birlikleri ile çatışma halinde geçen Filistin halkı, direnişten ve intifadadan asla geri durmayacaktır” diyen İzzet er-Rışk, Siyonistlerin Filistinlilere karşı işlediği zulümlerin ve işgal altındaki Kudüs’ün Yahudileştirilmesinin artık tahammül edilemeyecek bir boyuta geldiğinin altını çizdi. Siyonist rejimin, Filistinlilerin hafta sonu Batı Şeria’da düzenlediği protesto gösterilerine sert bir şekilde müdahalede bulunmasının Filistin halkını yıldırmadığını ve yıldırmayacağını belirten er-Rışk, bu gibi müdahalelerin Filistin halkının yalnızca kararlılığını arttıracağını belirtti. Siyonist rejim hapishanesinde şehit edilen Arafat Ceredat’ın intikamının mutlaka alınacağını ifade etti.

Diğer taraftan Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Musa Ebu Merzuk yazılı olarak yayınladığı bildiride “Siyonistlerin zulmü altında hayatını kaybeden Filistinli mahkumlar, Filistin halkı için üçüncü intifadanın kapılarını açmıştır” dedi ve bu intifadanın “özgürlük intifadası” olacağını belirtti.

Hamas liderlerinden Salah Berdevil ise Pazar günü yaptığı açıklamada, üçüncü intifada Siyonist askerlerin kaçırılacağı müjdesini vermiş ve Kudüs’ün özgürlüğüne giden yolda çok büyük adımlar atılacağını ilan etmişti.

(Kudüs Haber)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir