• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Despot uygulamalara son verilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Tesettüre Çağrı Platformu (Tes -Çağ) üyelerinden Sahabe-Der başörtüsü yasağını yaptığı yazılı basın açıklaması ile kınadı. Dernek binasında yapılan açıklamayı Sahabe Der adına Faysal Yıldız okudu.

 

10 yılı aşkın bir süredir iktidarda bulunan AKP hükümetinin her seçim kampanyasında `Başörtüsü sorununu biz iktidara geldiğimizde çözeriz.` diyerek halkı oyaladığını ifade eden Yıldız, \" Hükümet başörtüsü sorununu çözmediği gibi inançları gereği örtünen kızlarına sahip çıkan velilerin cezalandırılmasına, başörtüsü ile okula gitmek isteyen kız çocuklarının baskı görmesine ve sürgün üstüne sürgün edilmesine göz yummuştur\" dedi.

 

\"Bu Despot uygulamalara son verin\"

Eski Milli Eğitim Bakanının `Biz isteseydik başörtüsü sorununu çözerdik` sözü ile aslında bu sorunun çözülmesinin pek de zor olmadığını belirten Yıldız, \"Hükümet bazı kesimlerin istekleri doğrultusunda başörtüsü sorununu çözmemiştir. Hükümetin herkesin inancını istediği şekilde yaşayabileceği yeni düzenlemeler yaparak bu despot uygulamalara son vermelidir. Aksi takdirde hükümet, despot diktalar gibi halkına ihanet eden kendi ve çevresinin menfaatlerini gözeten bir yapıya dönüşür \" ifadelerini kullandı.

 

Halkın taleplerini görün

Başbakana, Milli Eğitim Bakanına ve TBMM`ye seslenen Yıldız, \"Halkımızın haklı taleplerini dikkate alın. Başörtüsünün Allah`ın bir emri olduğunu ve bütün Müslümanlara farz kılındığını unutmayarak tesettürün başta kamu kuruluşları ve okullar olmak üzere her yerde serbest bırakılması için gerekli düzenlemeleri yaparak halka verdiğiniz sözleri tutun\" dedi.

 

Her okula bir mescit yapılmalı

Yüzde 99 Müslüman olan ülkemizde ibadet rahatlığının sağlaması ve öğrencilerin ibadetlerini rahatça ibadetlerini yapabilecekleri mescitlerin Milli Eğitim eliyle yapılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, \" zararları eğitimciler tarafından tespit edilen ve bazı ülkelerde kaldırılan karma eğitimin ülkemizden de kaldırılması ya da karma eğitimin seçmeli olmasını istiyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Başörtüsü anayasal güvence altına alınsın

Yıldız son olarak, \"Memur-Sen`in toplumsal mutabakat sağlamaya yönelik olarak başlattığı `Başörtüsüne Özgürlük için 10 Milyon imza Kampanyası`nın bir ay gibi kısa bir zamanda bu sayıyı aşmış olması toplumsal mutabakatın sağlandığını göstergesidir. Hükümetin halkın başörtüsüne karşı olan bu duyarlılığını görüp başörtüsünü anayasal güvence altına almasını bekliyoruz\" dedi. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir