• DOLAR 32.214
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2458.961
  • ...
Helal ve harama duyarsızlık arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Anadolu Gençlik Derneğinin düzenlediği Helal Kazanç Semineri saat 13.00`da Palu Halk Eğitim Konferans Salonunda Kur-an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Anadolu Gençlik Derneği Palu Temsilcisi Hasan Meydanoğlu ve Elazığ Anadolu Gençlik Dernek Başkanı Recep Koca kısa birer açılış konuşması yaptı. Toplumdaki ifsat çalışmalarına değinen Koca, yapılın ifsat faaliyetlerine karşı 81 ilde ilki Helal Kazanç olan seminerler başlattıklarını söyledi.
 
Seminere konuşmacı olarak Halil İbrahim Kabak hoca da, helal ve haramın unutulduğu ve insanların duyarsızlaştığını dile getirdi.
 
İslam düşmanları mertçe İslam`la Müslümanlarla savaşamayacaklarını anlayınca alçakça kalleşçe saldırılar yapmaya başladıklarını belirten Halil İbrahim Kabak, "Medine döneminde bu minvalde münafıklar denen güruh ortaya çıktı. Bugün bu Münafıklar aynı çalışmalarına devam etmektedir. Çarpık olan eğitim sistemimizde minnacık yavrularımıza batılın üzerine çikolata sosu giydirilerek sunulmakta. Helal harama dikkat etmeyen nesiller yetişmekte.
 
Allah güven kalmamış gibi davranıyorlar
Rızık endişesi taşıyan Allaha güveni kalmayan bir toplumla karşı karşıyayız. `Hocam dünyanın bin bir türlü hali var ne yapalım tedbir almak lazım` deyip harama bulaşan, faize bulaşan Müslümanların sayısı arttı. Bunların Allah`ın rızık verici olduklarına imanları tam olsaydı buna yeltenmezlerdi. Helale, harama dikkat etmek lazım" diye konuştu.
 
Harama kılıf uyduran Müslümanların sayısı arttı
"Günümüzde İslam kolaylık dinindir, akıl ve mantık dinidir, sevgi ve hoşgörü dinidir" gibi ifadelerin kullanıldığını hatırlatan Halil İbrahim Kabak, "Bunu derken kılıfını da uyduruyorlar. Efendim Cuma günü namaza gideceğim ama kadınlara farz olmadığı için bayan tezgâhtar çalıştırıyorum, dükkânım açık. Filan banka çok düşük faiz veriyor, Yahudi ve Hıristiyanlar kutsanıyor. Kardeşler Allah Cuma namazı vaktinde alışverişi bırak diyorsa bırakacağız. Başörtüsü takmamak Müslüman içinde artık kanıksandı. Namaz kılmak Başörtüsü takmak için firavunlardan izin alma zorunluluğu doğdu. Sevgi ve hoşgörü Müslüman değil Yahudi ve Hıristiyan`a gösterilir oldu. Hz İsa Allah`ın oğludur diyene, benim Peygamberimi kabul etmeyene, Allah`ın haram kıldıklarını helal kılanlara ben nasıl hoşgörü gösterebilirim. İtikatlarımız inançlarımız ifsat ediliyor" dedi.
 
Müslümanlar kapitalistleşti
Bugün Müslümanların çok büyük değişimlere uğradığını ifade eden Halil İbrahim Kabak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önemli yerlerde olan bürokrat ve işadamları artık yanlarında ya da işyerlerinde manken gibi bayanları, bu helal mi haram mı diye araştırmadan çalıştırmaya başladı. Bu sebeple eşlerinden boşanıp sekreterleriyle birlikte olanlar oldu, boşanmalar arttı. Medya dizilerle ahlakımızı bozmakta, gazeteler Müslümanlara yalan ve iftiralar atmakta. Kardeşler bizlere düşen Helal ve harama riayet etmek. Neslimizi bu şekilde yetiştirmektir."
(Ebubekir Alkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir