• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
`Yaşanan Değişimler Şehitlerin Kanlarının Bereketidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Tarihe damgasını vuran birçok İslami hareket liderinin şehit olmasından dolayı şehadet ayı olarak adlandırılan şubat ayında "İslam Şehitlerini Anma ve Şehadeti Anlama" etkinlikleri devam ediyor. Marmara Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İstanbul`da şehitler gecesi düzenlendi. Sık sık tekbirlerin getirildiği programa Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş konuşmacı olarak katıldı. Sultanbeyli Atlas Düğün salonunda düzenlenen etkinlik, Günay İşeri`n Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerin hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Peygamberler bile şehit olmayı arzulamışlardır
Programın açılış konuşmasını yapan Semere Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı (Semere-Der) Erol Aslan, şehitleri anma, onları anlama, onları tanıma ve onların Allah için nasıl bir hayat yaşamış olduklarını anlatmak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Aslan, "Şehitleri en iyi anlayanlar onların yolundan giden, onların davasını kavrayan ve onların bıraktığı İslam sancağını en ileriye götürmek için mücadele edenlerdir. Allah yolunda canlarını feda edenler Allah`a verdikleri sözü asla değiştirmezler. Şehadet öyle bir şereftir ki peygamberler bile şehit olmayı istemişlerdir. Hz. Zekeriya ve Hz. Yahya da şehit olan peygamberlerdendir. Şehadet gerçekten Allah`ın yolunda giden ve kendilerini bu yola amade eden insanlara nasip olmuştur. Şehit olmak isteyenin derdi dünya ve dünyada uzun yaşamak değildir. Onlar hayatlarını dolu dolu ve rablerine kavuşmanın özlemi içinde yaşarlar" dedi.
 
Şehitlerin kanları meyvelerini vermeye başladı
Daha sonra mikrofona gelen Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Şehit ve şehadet hakkında bilgi vererek şehit olmanın birçok mertebesini olduğunu ifade etti. Göktaş, şehitlerin mertebeleri içerisinde en büyük mertebenin Allah`ın dininin yücelmesi için mücadele ederken şehit olanların olduğunu söyledi.
 
Asrımızda diktatörlerin karşısında hakkı söyleyip şehit olan İslam önderleri olduğunu ifade eden Göktaş, "Bunlar Seyyid Kutub ve Hasan El Benna`dır. Allah yolunda öldürülenler ölü değildir. Allah onlara öyle lütuflar öyle ve ihsanlar vermiştir ki, onlar geride bıraktıkları kardeşlerine "siz de gelin bizim gibi şehit olun" derler. Allah yolunda canlarını feda eden Seyyid Kutub, Hasan El Benna, Şeyh Ahmet Yasin`in kanları bu gün meyvelerini veriyor. Şehitlerin kanları hemen şehit oldukları gibi meyvelerini vermez. Onların kanlarının bereketi yıllar sonra meyvesini verir. Tıpkı Şeyh Said`in kanı gibi, tıpkı Hasan El Benna`nın kanı gibi yıllar sonra meyvesini vermeye başladı" diye konuştu.
 
Müjdeler olsun İslam geliyor
"Allah mü`minlerle bir alış veriş yapmıştır ve onların malları ve canları karşılığında onlara cenneti vermiştir. Kim Allah`la böyle bir ticaret anlaşması yapmışsa Allah onların bu ticareti kazandığını bize müjde veriyor" diyen Göktaş, "Türkiye`de ve başka birçok ülkede şehitlerin kanlarının bereketini görüyoruz. Bu ülkelerde büyük değişimler oluyor. Allah`ın izniyle İslam geliyor. Bu gün yeryüzünde İslam için bedeller ödeniyor. Halkı Müslüman olan birçok ülkenin zindanları Müslümanlarla dolu. Güzel günler yaşıyoruz. Niye böyle günler yaşıyoruz. Çünkü Allah davası uğrunda bedel ödeyenler var. Allah`ın davası uğruna canlarını mallarını ömürlerini veren kardeşlerimiz var. Yine Allah`ın davası uğrunda hicret eden kardeşlerimiz var. Allah bunların meyvesini veriyor. Allah`ın dini öyle neşvu nema bulmuş ki, bazı gafiller nereden çıktı bunlar diyor. Şehitlerden haberleri yok, hicretlerden haberleri yok, çilelerden haberleri yok bu gafillerin. Zavallılar görmüyorlar ve bu coğrafyada neler yaşandığını bilmiyorlar. Müjdeler olsun İslam geliyor. Allah dini için mücadele edenlere malları ve canlarını cennet karşılığında O`na satanlara İslam`ın hakimiyetini bu kardeşlerimize ve bu kardeşlerimizin hürmetine inşallah bize de gösterecektir. Allah kendi yolunda çekilenleri zayi etmeyecektir" şeklinde konuştu.
 
"Yavrum ben şehit annesi olmak istiyorum"
"Evlatlarımızı şehadet bilinciyle ve şuuruyla yetiştirmemiz gerekir" diyen Göktaş, evladını seven ve kocasını seven onu cennete doğru gönderir. Hz. Ebubekir`in kızı Hz. Esma gibi olur. Hz. Esma, Haccac-ı Zalime karşı mücadele eden Abdullah Bin Zübeyr`e "yavrum ben şehit annesi olmak istiyorum" diyerek güzel bir örnek ortaya koymuştur. Abdullah Bin Zübeyr çok önemli bir insandı. Müslümanlar Mekke`den Medine`ye hicret ettikten sonra doğan ilk çocuktur. Abdullah Bin Zübeyr doğunca Medine sokaklarında Müslümanlar tekbirler getirdiler. Abdullah Bin Zübeyr`i şehit eden gafiller ve ahmaklarda onu şehit edince tekbirler getirdiler" dedi.
 
Program, Grup Özlem seslendirdiği ezgi ve marşlardan sonra Nizamettin Yaçin Hocanın yaptığı dua ile sona erdi.
(Şükrü Gündüz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir