• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Halk Başörtüye Evet Dedi, Şimdi Sıra Hükümette!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Memur-Sen Batman İl Temsilciliği, Memur-Sen`in başlattığı, "Kamuda Kılık ve Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası" çerçevesinde Batman`da toplanan 85 bin imzayı Ankara`daki Memur-Sen Genel Merkeze gönderileceği ifade edildi.

Memur-Sen Batman İl Temsilciliği`nde saat 11.00`da yapılan basın açıklamasına Memur-Sen üyeleri katıldı. Basın açıklamasını Memur-Sen Batman İl Temsilcisi M.Şafi Özperk yaptı.

Özgürlüğe atılan 85 bin imza yola çıktı
Memur-Sen tarafından başlatılan `Kamuda Kılık ve Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası`nın dün itibariyle sona erdiğini söyleyen Özperk, belediye zabıtasının stantlarını kaldırmasına rağmen Batman`da 85 bin imza toplandığını ifade etti.

Özperk, "`Memur-Sen Konfederasyonu olarak `Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz` diyerek başlattığımız `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyamız dün itibarıyla bütün yurtta sona ermiştir. Başlangıçta belirlediğimiz 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzaları genel merkezimize bugün gönderiyoruz. Genel merkezimizde toplanan imzalar, daha sonra genel merkez yönetimimiz tarafından gereği yapılmak üzere Başbakanlığa teslim edilecektir" dedi.

Darbecilerini yargılayan Türkiye`nin darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulması gerektiğini dile getiren Özperk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye`nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Başbakan`a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM`nin ve siyaset kurumunundur."

Kampanyayı başlattıkları ilk günden itibaren milletin ilgisinden dolayı memnun olduklarını ifade eden Özperk, "Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Yönetmelikler ve kısmi düzenlemelerle tam demokratikleşmenin sağlanamayacağını vurgulayan Özperk, "Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini dile getirmiştik. TBMM`de yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Seçim vaadi olan yeni anayasa konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyecektir. Memur-Sen olarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Temel hak ve özgürlükler kişilerin inisiyatif ve lütfüyle kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalıdır" diye kaydetti.

İmzalar tamam, sıra başbakanda
Vatandaşların, `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası`na katılarak üzerine düşeni yaptığını belirten Özperk, "Memur-Sen olarak bizler de, üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Tüm Türkiye genelinde toplanan 11 milyon imza Ankara merkezimize gidecek ve artık söz hükümetindir. Bu kampanya sürecinde bize destek olan bütün kişi ve kurumlara da ayrıca teşekkür ederiz" diye kaydetti.
(M. Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir