• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Cizre`de Camii temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre ilçesi Yafez mahallesinin camii sıkıntısı gidermek için harekete geçen Cizre Müftülüğü, 600 metrekare alan üzerine yapılacak caminin temelini dualarla attı. Cizreli hayırsever işadamı tarafında hibe edilen arasa üzerinde yapılacak cami, mahallede sevinçle karşılandı. Temel atama törenine Cizre müftüsü M.Sami Yıldız, Müftü Vekili Muharrem İslamoğlu, din görevlileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Cami yapılışına öncülük eden mola Süleyman Çıoğa, \"Yafez mahallesinde yeni yapacağımız camiyi 600 metrekare üzerinde inşa edeceğiz. Kapalı alan 416 metrekare olacak. Caminin alt katında Kuran Kursu, taziye evi, imam lojmanı, cenaze yıkama yeri ve lavabolar yer alacak. Camimiz 3 katlı olacak. Yaklaşık bin kişinin namaz kılacağı cami, hayırseverlerin yardımıyla bitirilecek inşallah. Allah herkesin hayrını şimdiden kabul etsin\" dedi.

Cizre müftüsü M. Sami Yıldız da, temeli atılan caminin tamamlanması için hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini ifade ederek, \"Çocuklarımızın, hanımlarımızın hepimizin bu camilere çok ihtiyacı var. Camiler toplumda akciğerimizdir. İnsanın içindeki akciğer ne görev yapıyorsa cami de toplumda öyle görev yapar. Bu camiler akciğerimizi genişletiyor\" şeklinde konuştu.

İlçedeki camilerin cemaate göre yetersiz kaldığını, özellikle dini günlerde büyük sıkıntı yaşandığını ifade eden Müftü Yıldız, camilerdeki yoğunluğu en aza indirmek amacıyla ilçedeki her mahallede birer camii yapılacağını söyledi. Müftü Yıldız ayrıca, yeni yapılan camilerin alt katında Kuran Kursu ve taziye evi bulunacağını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından caminin temeli dualarla atıldı. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir