• DOLAR 32.253
  • EURO 34.671
  • ALTIN 2399.97
  • ...
40 Derste 40 Hadis Dersleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İstanbul İlim-Der`in (İstanbul İlim Eğitim Kültür Derneği) ayda bir düzenlediği 40 Hadis Şerhi konulu hadis dersleri devam ediyor.
 
Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlen 40 Hadis Şerhi konulu hadis derslerinde bu ay Hz. Ömer (r.a)`in rivayet ettiği meşhur `Ümmü Sünne` hadisi işlendi.
 
Eğitimci Yazar M. Şefik Temel, İmam Nevevi`nin 40 Hadis Şerhi kitabında geçen ve `Ümmü Sünne` olarak bilinen Hadis-i Şerifi anlatmaya devam etti.

Kur’an’ın istediği şekilde rabbimizi tanıyıp ona yönelmeliyiz” diyen Eğitimci Yazar M. Şefik Temel,“Allah’ın kendisini gördüğüne inan insan günahlardan kendisini koruyabilir. Her günahta küfre götüren bir yol vardır. Ahirete inanmak istemeyenler günahlarından dolayı inanmak istemiyorlar.
 
Biz imanımızı güçlendirmek istiyorsak günahlara karşı ve haramlara karşı dikkatli olmalıyız. Haram ve günah insanı küfre götürür. İnsan günah işledikçe Allahu Tealadan uzaklaşıyor” dedi.

İstanbul İlim-Der`in (İstanbul İlim Eğitim Kültür Derneği) ayda bir düzenlediği 40 Hadis Şerhi konulu hadis dersleri her düzenli olarak devam edecek.
(Remzi Kalkan – Doğruhaber)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri