• DOLAR 32.249
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2506.26
  • ...
Harran Üniversitesi Öğrencileri: Filistin için ayakta olan herkese selam olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde yüzlerce öğrenci, Gazze'ye destek yürüyüşü düzenleyerek Filistinlilerin yanında olduklarını vurguladılar.

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde Erdemli Gençlik öğrenci kulübü öncülüğünde yüzlerce öğrenci Gazze için yürüdü.

Yürüyüşün ardından İLKHA'ya konuşan üniversite öğrencileri, Gazze konusunda Filistin'de zulüm altında olan Müslümanlara moral olması açısından bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini aktardı.

"Moral ve motivasyon olması için böyle bir yürüyüş gerçekleştirdik"

Dünyanın farklı yerlerinde Filistin için eylemler başladığı ifade eden Erdemli Gençlik Kulübü Başkanı Muhammed Emin Bayram, "Malumunuz üzere katil siyonist rejim, Gazze'de büyük bir soykırım gerçekleştirmekte ve kadın, yaşlı ve çocuk demeden büyük katliamlara imza atmakta. Bizler Harran Üniversitesi öğrencileri olarak, zulme dur demek için, sesimizi duyurabilmek için ve oradaki kardeşlerimize moral ve motivasyon olması için böyle bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bilindiği gibi ABD'de önemli üniversitelerde buradaki gibi Filistin için eylemler başlamış durumda. Buradan diğer üniversitelerde eyleme başlayanlara selam gönderiyor ve onların yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz." diye konuştu.

ABD de farklı üniversitelerde düzenlenen eylemleri desteklediklerini söyleyen Ömer Şenbahar, "Harran Üniversitesi öğrencileri olarak bugünkü haklı direnişi gerçekleştirmemizin sebebi, ABD'nin farklı Üniversitelerindeki kardeşlerimizin direnişine destek çıkmak. Bizler bugün farklı kulüplerden arkadaşlarla Harran Üniversitesi öğrencileri olarak bir araya gelip yürüyüş, basın açıklaması ve ardından oturma eylemi düzenledik. Buradan California Üniversitesi başta olmak üzere ABD'nin farklı Üniversitelerinde bu tarz eylemler düzenleyen arkadaşlarımıza buradan binlerce selam gönderiyoruz ve onların bu haklı eylemine bizler de destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistin'de zulüm gören Müslümanların daima yanlarında olduklarını dile getiren Abdullah Güzelses, "Bugün Filistin'de olan katliamın ve oradaki kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olmaya çalışıyoruz. ABD'de başlayan ve dünyanın dört bir yanında devam eden üniversitelerde ve kampüslerde Filistinli kardeşlerimizin yanında olma eylemine bizde bugün Harran Üniversitesi öğrencileri olarak gerçekleştiriyoruz. Amacımız sadece Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak, Filistin'deki zulmü tüm dünyaya duyurabilmek ve her koşulda savunabilmek. İnsanlığımızın gereği bu çağrıyı yapıyoruz Allah hepinizden razı olsun." şeklinde konuştu.

"Bir grup insanın gözler önünde film seyreder gibi zulme uğrayıp ölümlerini seyrediyoruz"

Allah'ın ayetlerinden cihat örneği veren bir öğrenci, "Öncelikle burada Gazze başta olmak üzere tüm dünyada zulüm gören kardeşlerimizin sesini duyurmak için toplandık. Buradayım, çünkü insanlık ayaklar altına alınmış durumda, bir grup insanın gözler önünde film seyreder gibi zulme uğrayıp ölümlerini seyrediyoruz; bu insan olmayan canlılar için savaş diye anılıyor oysaki bu bir savaş değil, katliam ve soykırımdır. Bu katliamda birçok masum bebek, çocuk ve kadınlar katledildi. Bu savaş iki devlet arası bir savaş değil, artık insanlık savaşıdır. Müslümanlık artık dilde kalmış durumda ben Müslüman'ım diyen çoktur ama Allah yolunda cihada giden yoktur. Allah azze ve celle birçok ayetinde cihadın önemini vurgulamaktadır. Nisa 75'te 'Size ne oldu da Allah yolunda ve “Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!” diyen çaresiz erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz?' ve akabinde Tevbe 38. ayette 'Ey iman edenler! Size ne oldu ki, “Allah yolunda seferber olun” denilince yerinize çakılıp kaldınız; yoksa âhiretten vazgeçip de dünya hayatıyla yetinmeye razı mı oldunuz? Hâlbuki dünya hayatının sağladığı fayda âhiretinkine göre pek azdır.' buyrulmuştur. Son olarak şunu söylemek istiyorum, zulüm karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır, Gazze'yi unutma vicdanını uyutma." İfadelerine yer verdi.

Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) yönetiminden olan İsmail Alpaydın, "Bugün aksa tufanın üzerinden tam olarak 7 ay geçti. Bizler Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) olarak farklı etkinlikler yapmaktayız. Bugün de Harran Üniversitesi gençlerinin yanında durarak Aksa Tufanına desteğimizin devamlı olduğunu ve bundan sonra yapılacak olan etkinliklerde yanlarında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Bütün dünyada küresel intifadanın başladığı üniversitelerde biz de erdemli gençlik kulübünün düzenlemiş olduğu yürüyüş ve basın açıklamasında bulunduk. Erdemli Gençlik Kulübüne böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Aksa Tufanı devam ettikçe bizler meydanda olacağız." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir