• DOLAR 32.248
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2504.619
  • ...
İnzar Turizm: Hacı adaylarımıza kafile rehberleriyle program dahilinde hareket etmelerini tavsiye ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 2024 yılı ilk hac kafilesi yarın kutsal topraklara doğru yola çıkıyor. Hac ibadeti süresince olabilecek aksaklık ve olumsuzlukların yaşanmaması, hacı adaylarının oradaki manevi atmosferi hissedilmeleri adına bir takım öneri ve tavsiyelerini paylaşan İnzar Turizm Diyarbakır Şube Başkanı Şahin Elelçi, rehberlerin ve hocaların belirlediği programların takip edilmesi hatırlatmasında bulundu.

Yaklaşık 11 yıldır hac ve umre organizasyonları alanında hacı adaylarına hizmet veren İnzar Turizm, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de yüzlerce hacı adayını kutsal topraklara uğurlamaya hazırlanıyor.

"Sloganımız: Allah ve Resulü'ne hizmet etmek bizim için şeref ve izzettir"

İnzar Turizm olarak yaptıkları acentelik hizmetlerini kısaca özetleyen İnzar Turizm Diyarbakır Şube Başkanı Şahin Elelçi, "İnzar Turizm olarak kurulduğu günden beri kendimize şiar edindiğimiz bir sloganımız var: Allah ve Resulü'ne hizmet etmek bizim için şeref ve izzettir. Ondan dolayı bu yolun kutlu ve mukaddes olduğu bilinciyle hareket ettiğimize inanıyor, bu yolun yolcularına da aynı nazardan bakıyoruz. Bu anlamda İnzar Turizm olarak üzerimize düşen hizmeti olabildiğince yapmaya gayret ediyoruz." dedi.

Kurulduğu günden beri ciddi bir teveccüh elde ettiklerinin altını çizen Elelçi, "Son yılın ikinci yarısında hamdolsun uçak kiralayarak direkt uçuşlar gerçekleştirmiş olduk. Bu da şunu gösteriyor: İnzar Turizm olarak orada gerekli hizmet, muhabbet ve yardımlaşmayı gösterdiğimize inanıyoruz. Belki bir yönüyle ticari yönü var fakat İnzar Turizmin daha çok bakış açısı manevi açıdandır. Gidilen yerler yeryüzünde en mukaddes ve mübarek yer olduğu şuuruyla hareket eden İnzar Turizm, maneviyatı ön planda tutuyor." ifadelerini kullandı.

"Yakın zamanda hacı adaylarımızla tekrar görüşüp yolculukla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yapacağız"

Elelçi, "İnzar Turizm olarak yıl içerisinde 3 programımız ön plana çıkmaktadır. Bunlardan biri sömestr tatili programıdır. Nitekim 2023'de 520 kişiyle sömestr tatilini gerçekleştirdik. Çok verimli ve faydalı geçtiğine inanıyoruz. İkincisi Ramazan Ayı programımızdır. Hamdolsun ciddi bir teveccühle Ramazan Umresini de gerçekleştirdik. En nihayetinde hac mevsimine girmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla Allah misafirleri olan hacı adayı ağabey ve ablalarımızla alakalı olarak görüşmelerimiz, bilgilendirme toplantı ve seminerlerimiz oluyor. İnşallah yakın zamanda da kendileriyle tekrar görüşüp bu yolculukla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yapacağız." şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere bu kutlu yolcuğun kendine özel çok güzel yönlerinin olduğunu, bunlar içerisinde Kabe'nin çorak toprak üzerinde kurulduğu düşünüldüğünde hacı adaylarını zahmetli ve çileli bir yolculuğun beklediğini sözlerine ekleyen Elelçi, bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğini belirterek hacılara gidecekleri beldenin kıymet ve ehemmiyetini bildirme yönünde bilgilendirmeler yaptıklarını, bu kutlu yolculukta çekilecek zorluk aşamaları süresince sabır ve sebat göstermelerini tavsiye etti.

"Hacılarımıza kişisel hazırlıkların yanında manevi hazırlıklarını yapmalarını istiyoruz"

"Hacılarımıza kişisel hazırlıkların yanında manevi hazırlıklarını yapmalarını istiyoruz" diyen Elelçi, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Gitmeden önce asr-ı saadeti anlayabilme ve yaşayabilme adına Allah Resulü'nün hayatını kısa dahi olsa okumalarını, Kur'an'da hac ile ilgili ayetlere dokunmalarını ve araştırmalarını öneriyoruz. Nitekim orada zahiri olarak bakmanın yanında batıni olarak o muhabbetullahı, Allah rızasını nasıl yakalayabiliz düşüncesinin şuur ve bilincini kendilerine tavsiye ediyoruz. Toplantı ve seminerlerimizi de bu amaçla yapıyoruz."

Elelçi, "Belirlenen takvim ve saat geldiğinde havaalanında hacılarımızla birlikte tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Hacı adaylarımıza, takip edilmesi gereken önemli hususların başında hac ve umre ibadetlerini yerine getirilebilmesi açısından kafile rehberleriyle program dahilinde hareket etmelerini, onların öneri ve tavsiyelerine uymalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü bunun program ve şer'i dediğimiz fıkhi yönü vardır. İnzar Turizm olarak hac ve umrede dikkat edilmesi gereken hususlara havaalanında başlıyor, Mekke ve Medine'de program dahilinde tekrarlıyoruz." diye belirtti.

"İnzar Turizm olarak onlara gerekli hizmeti ve yardımı sağlayacağımıza inanıyoruz"

2024 hac organizasyonunda hac ibadetlerini yerine getirecek adaylara dilek ve temenni mesajını ileten Elelçi, "İnşallah 2024 hac organizasyonunda İnzar'ı tercih eden hacılarımıza teşekkür ediyoruz. İnzar Turizm olarak onlara gerekli hizmeti ve yardımı sağlayacağımıza inanıyoruz. Gerek rehberlik gerekse seyda ve hocalarımız noktasında güçlü bir ekibe sahibiz. Üzerimize düşen ne varsa bu hac mevsiminde de hacılarımıza en güzel hizmeti sağlayabilmek için gayret içerisinde olacağız. Rabbim şimdiden yapacakları hac ve umreleri kendi katında makbul, onları Aleyhisselatu Vesselamın müjdesiyle annelerinden doğduğu gün gibi pak ve temiz, umrelerini mebrur eylesin. Dualarını da Müslümanların üzerinden ayırmasın." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir