• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...
Haramiyi Sahabe Yapan Kur`an`dır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa MANA-DER tarafından düzenlenen ve Ramazan Kayan`ın konuşmacı olarak katıldığı `Vahiyle Dirilme` konulu panel, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Mana Der başkanı Mustafa Soykök`ün selamlama konuşmasının ardından söz alan Ramazan Kayan, Manisa`daki ilk konuşmasını cezaevinde yaptığını ifade ederek, "Dört duvar arasındaki insanlara konuşmak nasıl bir duygu, nasıl bir ortam bu duyguyu arkadaşlar bana bugün yaşattılar. Anladım ki sorumluluğumuz cezaevlerine kadar uzanıyor. Daha çok koşuşturmamı, çırpınmamız gerektiğini anladım. Özellikle bu gün oradaki insanlara hitap ederken o insanların bizi dinlerken gösterdikleri hassasiyet ve dikkat beni çok etkiledi. Oradan ayrılırken kapıda şunu düşündüm nasıl bir yük ve sorumluluk altında olduğumuzu, Türkiye`nin bütün cezaevlerini dolaşmamız gerektiğini ve buralardan da sorumlu olduğumuzu düşündüm. Dört duvar arasında kalan bu insanların dünyalarına intikal etmek Allah`ın nasip ettiği doğruları hakikati onlara ulaştırmak bizlerin sorumluluğu ve görevi olmalı" dedi.
 
Eşkıyayı evliya yapan Kur`an`dır
Vahiyle doğrulmak derken doğrulup harekete geçmenin kastedildiğini belirten Kayan, "Arap cahiliye toplumunun bedevilerini medeni yapan Kur`an`dır. Eşkıyayı evliya yapan, haramiyi sahabe yapan Kur`an`dır. Bu özelliğe sahip olan kitap önümüzde ve elimizde. Dünkü bedevileri medeni yapan bu kitap, bu günün bedevilerini de medeni yapacak tek adres, tek referanstır" ifadelerini kullandı.
 
Yeniden dirilmek, yeniden doğrulmak ve yeniden var olmak için Allah ve resulünün çağrısına icabet etmemiz gerektiğini vurgulayan Kayan, "Hafızamızdaki Kur`an bizi kurtarmayacak, hayatımızdaki Kur`an bizi kurtaracak, hıfzımızdaki Kur`an bilgi olarak kaldığı sürece, yaşama dönüşmediği müddetçe bizi kurtarmayacak" dedi.
 
İnsanların zihninde üç Kur`an algısı olduğunu ifade eden Kayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
1 - Kur`an-ı Samit (suskun Kur`an): Süslü kılıflarda öpülen ve yüksek raflarda ama sessiz Kur`an
2 - Kur`an-ı Natık konuşan Kur`an: Tilaveti, kıraati, tecvidi, alimi, tedrisi ve hatimi ile konuşan Kur`an, ama anlaşılmayan sadece seslendirilen ve dinlenilen Kuran.
3) Kur`an-ı Muşahhas: Ete kemiğe bürünen Kur`an, vahyin harekete geçmesi vahyin yürümesi vahyin hayat bulduğu Kur`an şahsiyet kazanan Kuran, hayata etki eden, hayata rotasını belirleyen Kur`an. Sorarsak yürüyen Kur`an nasıldır? Cevabı tek örnek Hz. Muhammed`dir (sav). Yürüyen Kur`an-ı tanımak istersek Allah resulü Hz. Muhammed`i tanımamız yeterlidir. Ete kemiğe bürünmüş dünyanın ve toplumumuzun kirli yaşamına karşı verilecek mücadelede Kur`an ve Allah`ın resulünün örnekliği tek referansınız olmalı." (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir