• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Mevlid Kandili Özel: El Mübeliğ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Son yıllarda gerçekleştirdiği özgün Mevlid Kandili programlarıyla dikkat çeken BİKAÇED, \"el-Emin\", \"el-Muallim\", \"el-Beşir\"ve es-Sadık kandil özel programlarından sonra bu yıl da Peygamber Efendimiz`in \"el-Mübelliğ\" vasfını anlatan bir program düzenliyor. Mevlid kandili akşamı, Nilüfer Ataevler`deki Mehmet Zahid Kotku Camii`nde gerçekleştirilecek programda, tüm insanlar için rol model olan son nebi Hz. Muhammed Aleyhisselâm ve ona tabi olan ashabının, hayatları boyunca yaptıkları tebliğ çalışmaları ve metotları anlatılacak. BİKAÇED`den yapılan açıklamada, El-Mübelliğ programıyla hedeflenenin, Kur`an-ı Kerim`de insanlara duyurulması ve tebliğ edilmesi buyrulan hususları insanlara bildiren ve duyuran Peygamber Efendimizin bu konuda uyguladığı tebliğ metodunu günümüz insanının daha iyi anlamasının sağlanması olduğu belirtildi. Açıklamada, tebliğ-bildirme ve duyurma hususiyetinin, kıyamete kadar tüm mü`minlerin üzerlerinde bir vazife olduğunun çağımız insanımıza hatırlatılmasının da amaçlandığı kaydedildi.

 

Mehmet Zahid Kotku Camii`ndeki programda, Kur`ân-ı Kerim ve meal ziyafeti, mevlid ve salât-ü selam ile programda BİKAÇED tarafından da desteklenen \"7 Milyar Ümmet Adına 7 Milyar Kelime-i Tevhid ve 7 Milyar Salavat-ı Şerife\" kampanyasının dua bölümleri yer almakta. Bursa İl Müftü Yardımcısı Yunus Can`ın hitabeti ve el-Mübelliğ anlatısının yer alacağı programda, İrfan Gençlik Kulübünün tasavvuf müziği ekibinin sunacağı ilahiler ve Camii görevlilerinin sunacağı Mevlid-i Şerif ile Peygamber aşığı misafirler, yine çok özgün ve özel bir kandil gecesini idrak edecekler. Türkiye ve dünya genelinde okunan kelime-i tevhid ve salavat-ı şerifelerin kabulü niyazıyla Bursa İl Müftü Yardımcısı Yunus Can tarafından yapılacak duaya müteakiben program sona erecek. Dünyanın her yerinden katılımın olduğu \"7 Milyar Ümmet Adına 7 Milyar Kelime-i Tevhid ve 7 Milyar Salavât-ı Şerife\" kampanyasına yoğun ilgi devam etmekte, sürekli güncellenen sayılar www.kutludogum.tv web sitesinden takip edilebilmekte.

BİKAÇED tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Mevlid Kandili \"el-Mübelliğ\" Programı, 12 Rebiülevvel 1434, 23 Ocak 2013 Çarşamba akşamı yatsı namazını müteakip Mehmet Zahid Kotku Camii`inde başlayacak. Benzer şekilde BİNDER`in de geleneksel hale getirdiği özgün Mevlid Kandili programlarından beşincisi olan \"el-Mübelliğ\" programı, 12 Rebiülevvel 1434, 23 Ocak Çarşamba saat 18.20`de başlayacak. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir