• DOLAR 32.242
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2462.431
  • ...
10 Milyon İmza Kampanyası Mersin`de Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Memur-Sen`in Türkiye genelinde başlatmış olduğu ve yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen "kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyası", Memur-Sen Mersin Şubesi önünde yapılan bir basın açıklaması ile start aldı. Basın açıklamasına, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen ve Memur-Sen`e bağlı diğer sendikalar da destek verdi.
 
Açıklamayı Memur-Sen Mersin şube başkanı Atilla Olçum okudu.
 
Kamu kurum kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmenlikle kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline kadar her şeyine karışıldığını ifade eden Olçum, erkek çalışanların da kamuda yaşamış oldukları sıkıntılara kısaca değindi.
 
Değişen Kılık-Kıyafet Yönetmenliği Tüm Öğrenci ve Öğretmenlere Tanınmış Bir Hak Değildir
Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğünü desteklediklerini vurgulayan Olçum şöyle devam etti: "Ancak derse ve okula tanınmış bir ayrıcalık ve özgürlüktür. Öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış hak değildir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmemezlikten gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir" dedi.
 
Yapılan Bir Cinsiyet Ayrımcılığıdır
Başörtü yasağıyla kadına psikolojik şiddet uygulandığını ifade eden Olçum açıklamasına şöyle devam etti: "Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın eşitsizliğine neden olmakta. Özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan, cinsiyet ayrımcılığıdır, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır."
 
Tüm Kesimleri Desteğe Bekliyoruz
Olçum, imza kampanyası sonrasında izlenecek yol hakkında ise şu bilgileri verdi, "Başörtü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları hayata geçirilmek üzere Başbakanlık`a sunduktan sonra destekleri için Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz" diye belirtti.
 
Olçum son olarak, toplumsal duyarlılığı olan bütün sivil toplum kuruluşlarını imza kampanyasına destek vermeye beklediklerini söyledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir