• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Diyarbakır Esnafının Elektrik Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Her geçen gün Diyarbakır`da büyük bir sorun haline gelen elektrik sıkıntısı başta esnaf olmak üzere halkı çileden çıkardı. Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde en işlek cadde olarak bilinen Sakarya Caddesi`nde bulunan esnaf 3 gün boyunca elektriklerinin olmadığını ve yetkililerin hiçbir şekilde sorunu çözmediklerini iddia ettiler.
 
"3 Gün Boyunca Elektrik Yok"
Yaşadıkları elektrik sıkıntısı ile ilgili hiçbir yetkilinin kendilerine cevap vermediğini belirten Sakarya Caddesi esnafından Esat Altındağ, "Üç gündür bu caddede elektrik kesintisi var. Dedaş yetkilileri küçük bir arızanın olduğunu ve yetkililerin buraya geleceklerini söylediler fakat hiçbiri gelmedi. Elektriğe bağlı olarak evlerde sular kesilmiş durumda. Esnaf olduğumuz için kredi kartı ile yapılan alışverişlerde müşterilerden para alamıyoruz çünkü elektrik yok ve cihazlarımız çalışmıyor. Mağdur durumdayız" dedi.
 
Verilen Cevap Hep Aynı; Kaçak Elektrik Var
Diyarbakır Sakarya Caddesi`nde 20 yıldan bu yana esnaflık yaptığını söyleyen Nimet İpek, "Yetkililere başvurduğumuzda bize verilen cevap, kaçak elektrik var bundan dolayı trafolar dayanmıyor. Bize diyorlar ki; `kaçak elektrik kullananları şikayet edin` madem ben şikayet edeceksem Dedaş`ın görevlileri ne güne duruyor? Ben neden şikayet edeyim? Görevlileri çalışsın ve bu kaçağı bulsun" ifadelerini kullandı.
 
"Böyle Devam Ederse Yetkililerin Buraya Gelmesine İzin Vermeyeceğiz"
Yetkililerin kendilerine cevap vermemesi ve sorunu çözmemesi durumunda Dedaş görevlilerinin caddeye girmesine bir daha izin vermeyeceklerini belirten İpek, "Esnaf olarak bugün Dedaş`a başvuracağız. Daha önce yine gitmiştik ve aynı şekilde muhatap bulamamıştık. Eğer yine aynı cevap verilirse bundan sonra Dedaş görevlilerinin buraya girmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / M.Sait Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir