• DOLAR 32.437
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2488.387
  • ...
Görüş Belirten Uzman Öğretmen Açığa Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR -Ergani ilçesinde bulunan Ergani Öğretmen Lisesi Konferans Salonun`da 19 Ekim 2012`de Çermik Hastalığı ile ilgili olarak düzenlenen sunumdan sonra söz alan 18 yıllık Uzman Öğretmen Mehmet Salih Erdur, söz konusu hastalık ile ilgili olarak, görüş belirttiği için açığa alındığını iddia etti.
 
Başından geçenleri İlke Haber Ajansı`na anlatan Uzman Öğretmen Erdur, Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi`nde Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni olduğunu belirterek, "Hastalık ile ilgili sunumu, Diyarbakır`da özel bir hastanenin doktorları veriyorlardı. Sunumda, bölgede Çermik Hastalığı`nın çok yaygın olduğu belirtilerek, hastalığın sebep ve sonuçları üzerinde duruldu. Sunumun sonunda izleyicilerden görüş bildirmek isteyenler soruldu.
 
Görüş bildirmek için bana söz hakkı verildi. Ben de, `Keşke Ergani`nin imarından sorumlu olan yetkililer de burada olsaydılar, o zaman sunum amacına ulaşmış olacaktı. Çünkü Ergani`nin sokaklarında parke taşlarının altına dolgu maddesi olarak Asbest içeren beyaz toprak kullanılmaktadır. Yetkililer bu konuda bilgi sahibi olacaktılar ve sunum amacına ulaşmış olacaktı. Maalesef yetkililerimiz bu konuda yeteri kadar duyarlı değiller` ifadelerini kullandım" dedi.
 
"Yetkili Benim Otur Yerine"
Bu görüşünü belirttikten sonra Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz`ın oturduğu yerden kendisine kızdığını ve öğrencilerinin yanında rencide ettiğini, öğretmenlik mesleğine yakışmayan bir tavırla hitap ettiğini söyleyen Erdur, Kaymakam`ın yüksek sesle kendisine, "Yetkili benim otur yerine" dediğini iddia etti.
 
"Seni Dinlemiyoruz Çık Dışarı"
Erdur daha sonra kendisinin, "Efendim ben sizi eleştirmiyorum Ergani sokaklarını kaymakamlık yapmıyor belediye yapıyor, sözlerimi bitirmem gerekir o yüzden oturamam" ifadelerinden sonra Kaymakam`ın kendisine, yüksek ve azarlayıcı bir şekilde, "Seni dinlemiyoruz çık dışarı" diyerek üzerine yürüdüğünü ileri sürdü.
 
Bunun üzerine sözlerini bitiremeden salonda bulunan polisler tarafında kolundan tutularak dışarı çıkarıldığını ifade eden Uzman Öğretmen Erdur, öğretmenlerine yapılan bu hakareti gören okul öğrencilerinin salonu terk etmek istedikleri fakat okul idarecilerinin buna engel olup öğrencileri zorla içeride tuttuğunu söyledi.
 
"Bir Saat İçinde Açığa Alındım"
Bu olaydan bir saat sonra açığa alındığına dair bir yazının kendisine ulaştırıldığını belirten Erdur, "Yaklaşık üç aydan bu yana mağdur durumdayım. Kaymak Bey devletin kendisine vermiş oldukları yetkileri bana karşı keyfi olarak kullanmıştır" dedi.
 
Kaymakam Bey`i Şikayet Ettim Diye Beni Mağdur Etti
"Bazı sorunlardan dolayı bu olaydan 15 gün önce ben dört defa kaymakam beyle görüşme talebinde bulundum. Bir defasında da dört öğretmen arkadaşla beraber görüşme talebinde bulunduk. Bu sorunları da ancak kaymakam bey çözebilirdi. Dört defasında da beni geri çevirip görüşmek istemedi" diyen Erdur, bunun üzerine bu durumu Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezi`ne (BİMER) şikâyet ettiğini sözlerine ekledi. Erdur, "Kaymakam Bey`i şikayet ettiğim için hiçbir yasal dayanağı olmadan, keyfi bir uygulama ile yetkilerini bana karşı kullanarak beni mağdur etmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Basın Sansür Edildi
Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin haksız yere açığa alındığını ifade etmek ve öğretmenlerinin göreve başlaması amacıyla geçtiğimiz Cuma günü (04.01.2013) Ergani Kaymakamlığına müracaat ettilerse de polis tarafından engellendiğini belirten Erdur, öğrencilerin bu taleplerini görüntülemeye çalışan basının ise sansür edildiğini sözlerine savundu.
 
Üç aydan beri kendi yerine Resim Bölümü`nden yeni mezun, KPSS`ye girmemiş, bir öğretmen adayının ücretli olarak Kur`an-ı Kerim, Siyer, Din Kültürü Ahlak Bilgisi derslerine girdiğini sözlerine ekleyen Erdur, "Bölgenin en saygın okullarında biri olan okulumuza branşla ilgisi olmayan bir öğretmen adayının söz konusu derslere girmesi ne kadar uygundur" diye sordu.
 
Söz konusu iddialar ile ilgili Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz ile görüştüğümüzde, Kaymakam Yılmaz, görüşmeyi herhangi bir kayıt altına almak istemediğinden dolayı biz de meslek ilkelerimiz doğrultusunda Kaymakam Yılmaz`ın iddialara verdiği cevapları yayımlamıyoruz. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir