• DOLAR 32.218
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2411.983
  • ...
Hamas'ın Suudi temsilcisinin kızı Mey, Kral Selman'a seslendi: "Babamı serbest bırakın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mey el-Hudari, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud'a çağrıda bulunarak 2019 yılında Cidde'de haksız yere tutuklanan babası Muhammed Salih ve erkek kardeşi Hani el-Hudari'nin en kısa zamanda serbest bırakılmalarını talep etti.

Mey, yaptığı açıklamada, ailelerin, Filistinli esirlerin hayati durumlarından büyük endişe duyduklarını, babası ve kardeşi olmak üzere suçsuz yere tutuklanan tüm Filistinlilerin acilen serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Mey, şu ifadelerle açıklamasına devam etti:

Babam ve kardeşim, bulundukları konum ve taşıdıkları sıfatlar itibarıyla Suudi Arabistan'da resmi bir statüde bulunuyordu ve ülkenin yetkili makamlarıyla sürekli temas halindeydiler. Özellikle kardeşim Hani'nin, Ummu'l-Kura Üniversitesindeki akademik çalışmaları dışında her hangi bir rolü olmamıştır.

Babası ve kardeşi hakkında şu ana kadar ispat edilmiş hiçbir suç bulunmadığına dikkat çeken Mey el-Hudri, çıktıkları mahkeme oturumunun ardından kendilerine verilen evraklarda Suudi Arabistan'ın yetkili resmi makamlarına ait hiçbir mühür, kaşe veya imzanın olmadığını, bu nedenle ülkede yasal olmayan yöntemlerle esirlerin yargılandığını ifade etti.

Mey, kronik hastalıkları olan babasının ve haksız yere tutuklanan kardeşinin mevcut olumsuz durumların göz önünde bulundurularak ivedilikle bırakılmaları istedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de Siyonist işgal hapishanelerinde ve bazı Arap ülkelerinde haksız yere tutuklanan Filistinli esirleri kendi hallerine terk etmeyeceklerini açıklamıştı.

Ayrıca Heniyye, "Arap ülkelerinin resmi makamlarına ve sivil toplum kuruluşlarına, hayatlarını ortaya koyarak Filistin davası için gece gündüz çalışan Filistinli esirlerin serbest bırakılması için acilen harekete geçme çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'nin yaptığı açıklamada, 6 Eylül 2019'da Suudi Arabistan'ın aralarında Hudari'nin de bulunduğu 60 Filistinliyi gerekçesiz bir şekilde gözaltında tuttuğuna dair bilgileri paylaşmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir