• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Tarihte bugün: 24 Mayıs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1543: Dünyanın güneş etrafında döndüğünü ispat eden bilim adamı Copernicus (Kopernik) öldü.

 

1844: ABD’li mucit Samuel Morse (Samuel Mors), ABD Senatosu üyelerinin hazır bulunduğu bir deneyle, ABD kongre binasından Baltimore’da (Baltimor’da) bir tren istasyonuna kendi icadı olan mors alfabesiyle ilk mesajı gönderdi. Mors alfabesi, telgrafın temelini oluşturmuş ve bu yolla çok uzak yerlerle haberleşme imkânı sağlanmıştır.

 

1964: Peru'da bir futbol maçında kargaşa çıktı: 135 kişi hayatını kaybetti.

 

1981: Türk Hava Yolları'nın "Haliç" uçağı, 4 kişi tarafından Bulgaristan'a kaçırıldı. Militanlar 47 yandaşlarının ceza evinden çıkarılmasını istediler, ancak ertesi gün yakalandılar.

 

1989: Bulgaristan'dan Türkiye'ye zorunlu göç başladı.

 

1991: Siyonist işgalciler, Süleyman Operasyonu adını verdiği bir askeri operasyonla Etiyopyalı yahudileri işgal edilmiş filistin topraklarına getirmeye başladı. Şu ana kadar Filistin’i işgal etmek de dâhil bütün işlerinde, başta Amerika olmak üzere batılı devletlerin karşılıksız yardımını yanında gören yahudiler, bu operasyonda da Batı Devletleri’nden tam destek aldı.

 

1993: Eritre, Etiyopya'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etti. Tabi Afrika’daki birçok ülke gibi batı hegemonyası burada da sürdüğünden, bu ülkeler için tam bir bağımsızlıktan bahsetmek mümkün değildi.

 

1993: Bingöl-Elâzığ karayolunda pusu kuran PKKliler, 33 silahsız askeri öldürdü.

 

2000: Terör rejimi, Güney Lübnan'da 22 yıldır sürdürdüğü işgale son vermek zorundu kaldı.

 

2004: Kuzey Kore’de cep telefonları yasaklandı

 

2007: ABD Başkanı George Washington Bush Beyaz Saray'daki basın toplantısında: “Irak hükümetinin davetiyle buradayız. Irak bağımsız bir ülkedir. Bize gidin derlerse, gideriz” dedi. Irak halkı yıllardır gidin dediği halde, gitmeyip Irak halkı ile savaşmayı tercih eden Amerika, kendi kurdurduğu bir hükümeti Irak’ın özgür hükümeti gibi gösterip, insanlarla alay edecek kadar küstahlaşabiliyordu. Aradan geçen bunca yıla rağmen Amerika işgal güçleri Irak halkına zulmetmeye devam etmektedir.

 

2012: Aralarında Peygamber Sevdalıları Platformu’nun da bulunduğu birçok platform ve Türkiye’nin değişik illerden gelen 100’ün üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu’nun başkanları, kapatılan Mustazaf Der’in Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret ederek, derneğin yanında olduklarını belirtti ve kapatma kararını kınadı.

 

2014: 31 Mayıs 2010’da, terör rejimi askerlerinin Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve dört yıl boyunca komada kalan Uğur Süleyman Söylemez şehid oldu.

 

2016: Dünya Gıda Programı verilerine göre, dünya genelinde 795 milyon kişi, gıdaya ulaşmakta güçlük çekiyor. Yani her 9 kişiden 1’i açlıkla boğuşuyor.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir