• DOLAR 32.214
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2453.225
  • ...

DİYARBAKIR- Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD)`ın özel davetlisi olarak İstanbul`dan gelen Atılım İşadamları Derneğine bağlı İnşaat Komitesi üyeleri tarihi Hasan Paşa hanında kahvaltı yaptıktan sonra Diyarbakır` ın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

 

Daha sonra Organize Sanayi Bölgesine hareket eden heyet burada birkaç fabrikayı gezdi. Buradan Peygamberler Diyarı Eğil ilçesine geçen heyet Diyarbakır`da bu güzelliklerin olduğundan haberdar olmadıklarını ve gittikleri her yerde bu harika şehri anlatacaklarını ifade ettiler.

 

Akşam yemeğinden sonra ikili iş görüşmelerinde bulunan heyet, yapılan görüşmelerde Diyarbakır`da istihdamı artırmak ve daha çok kişiye iş verebilmek için beraber neler yapılabileceği görüşüldü.

 

İki taraf içinde çok verimli geçen seyahat ve görüşmeler sonrasında gelen heyetin düşüncelerini çok olumlu yönde oldu. ATILIM iş adamları derneği inşaat komitesi üyeleri Diyarbakır`a hayran kaldıklarını ve mutlaka yatırım yapmak amacıyla bir daha geleceklerini ifade ettiler.

 

ATILIM iş adamları derneği üyelerini ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden DİGİAD Başkanı Alaaddin Korkutata, \"Diyarbakır`da şimdiye kadar binlerce işadamını ağırladık ve ağırlamaya devam edeceğiz. Diyarbakır`ın yatırım yapılabilecek çok stratejik bir yer olduğunu ve özellikle yeni teşvik yasası ile tam bir cazibe merkezi haline geldiğini\" ifade etti. (Osman İçli-İLKHA)