• DOLAR 32.342
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2238.631
  • ...
Gaziantep'te "Aile İçi İletişim" konulu konferans düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen “Aile İçi İletişim” konulu konferans büyük bir ilgi gördü.

Evlilik Okulu eğitimlerine katılan evli ve yeni evlenen 170 çifte düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Şahinbey Belediyesinin yanı sıra Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülen projede, Evlilik Okulu'nu başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları ile hediyeleri düzenlenen törenle verildi.

Tören öncesi gerçekleştirilen “Aile İçi İletişim” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, katılımcılara aile içi iletişimi anlattı.

“İyi çocuklar yetiştirmenin ilk şartı iyi bir anne baba olmaktır”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun davetiyle bu programa katıldığını anımsatan Kapaklıkaya, “Kalpten çıkan bir söz karşıdakinin kalbinde yer bulurken, kendimizin dahi inanmadığı bir söz karşıya asla tesir etmez. İyi çocuklar yetiştirmenin ilk şartı iyi bir anne baba olmaktır.” dedi.

"Çocuklarımıza gereken önemi vermeliyiz”

Kapaklıkaya, ailelerin çocuklarına sahip çıkması ve ilgilenmesi gerektiğini belirterek, "Çocuklarımıza gereken önemi vermeliyiz. 'Nasıl ki ağaç yaş iken bükülür' demişse atalarımız, çocukta küçükken aldığı ve öğrendiği bilgilerle büyür. İyi güzel şeylerle yetişirse topluma ailesine ve milletine faydalı bir insan olarak hayattaki yerini alır. Fakat küçük yaşta yanlış, sakıncalı şeyler öğretilir ve öyle büyürse başta kendisine, ailesine ve topluma zararlı bir insan olarak yetişir. Hiçbir aile de evladının bu şekilde yetişmesini istemez." şeklinde konuştu.

“Evlilik insan hayatının dönüm noktasıdır”

Evlilk Okulu'nda eğitimini tamamlayan 170 çifte daha sertifikalarını veren Şahinbey Belediye Başkanı Başkan Mehmet Tahmazoğlu da evliliğin insanoğlunun hayatının dönüm noktalarından bir tanesi olduğunu belirtti.

Tahmazoğlu, “Evlilik Okulu Proje’miz kapsamında eğitime katılan ve yeni evlenecek olan çiftlerimize çamaşır makinası hediye edip, bir çiftimizi de kurayla umreye gönderiyoruz. Evli olan çiftlerimizde bu eğitime katılabiliyor. Onlara çay veya kahve makinası hediye ediyoruz. Evlilik insanoğlunun hayatının dönüm noktalarından bir tanesidir. Ancak evlenecek olan gençler evlilikle ilgili bir eğitim almadan hayatının en önemli noktasında hazırlıksız giriyor. Eşler ve ailelerin birbirine nasıl davranacağı, evliliğin dinimizdeki hükmü nedir ve nelere dikkat etmek lazım, bunların bilinmesinde fayda var.” ifadelerini kullandı.

Tahmazoğlu programa katılan vatandaşlar ile sohbet edip projelerle ilgili vatandaşların düşüncelerini aldı.

Tahmazoğlu, Kapaklıkaya'ya vermiş olduğu koferanstan dolayı teşekkür ederek konferansın oldukça faydalı geçtiğini ifade etti.

Bir çift daha umreye gidiyor

Umreye gidecek çiftlerin kurasını Kapaklıkaya ve Tahmazoğlu çekerken, kurada isimleri çıkan Hilal ve Uğur Yıldırım çifti umreye gidecekleri için oldukça mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek, Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

konferansa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılıç, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir