• DOLAR 32.115
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2470.018
  • ...
Siyonist çeteler, California Üniversitesi'nde Filistin destekçilerine saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görgü tanıkları, Los Angeles Polis Departmanı'nın (LAPD), gece üniversite kampüsünün dışından yüzlerce kişi halinde ortaya çıkan Siyonist rejim yanlısı maskeli çetenin, Filistin destekçilerinin bulunduğu kampa saldırdığı, hava fişek fırlattığını bildirdi.

Siyonist çetelerin saldırıları sırasında herhangi bir polisin orada bulunmaması, olaydan 4 saat sonra oraya gitmeleri dikkat çekti.

El Cezire'nin haberine göre işgalci rejimi sembol eden bez parçasını taşıyan siyonist çeteler, daha sonra Filistin destekçilerinin kampını yıkmaya çalıştı, öğrencilere biber gazı, sopa, taş ve metal çitlerle saldırdı.

Olay yerinden El Cezire'ye konuşan araştırmacı gazeteci Joey Scott, polisin, kenardan olayları izlediğini bildirdi.

Polis gelmeden önce, bir siyonist grubun, yerde yatan bir kişinin üzerine yığıldığı, arkadaşları onu çekip kurtarana kadar tekmelediği ve dövdüğü bildirildi.

Üst düzey bir UCLA yetkilisi Mary Osako, kampüs gazetesi Daily Bruin'e şunları söyledi: "Bu gece kampta korkunç şiddet eylemleri meydana geldi ve biz de derhal kolluk kuvvetlerini karşılıklı yardım desteği için çağırdık."

Görgü tanıklarına göre siyonist çetelerin okulla ilgisinin olmadığı, dışarıdan getirildiği ifade edildi.

Filistin destekçileri saldırılara tepki göstererek, “Biz yardım için çığlık atarken kolluk kuvvetleri çimlerin kenarında durdu ve kıpırdamadı. Saldırı yedi saatten fazla sürerken, sahip olduğumuz tek koruma yolu birbirimizdik. Üniversite bizi elden çıkarmaktansa ölü görmeyi tercih ediyor." şeklinde ifadelere yer verdi.

UCLA'da son iki haftadır, işgalci Siyonistlerin soykırımına karşı protestolar düzenleniyor. Filistin destekçisi öğrenciler son iki gündür kampüs alanlarını işgal ederek üniversitenin işgal rejimi ile olan mali bağlarının kesilmesi çağrısında bulunuyorlardı.

ABD polisinin, Columbia Üniversitesi başta olmak üzere 20'den fazla üniversitede devam eden protestolarda 18 Nisan'dan bu yana binden fazla Filistin destekçisini gözaltına aldığı belirtiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir