• DOLAR 32.229
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2472.599
  • ...
ABD'deki öğrenci ve akademisyenlerin Gazze eylemlerine destek sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde düzenlenen basın açıklamasına STK temsilcileri, üniversite öğrencileri ve akademisyenler katıldı.

Burada basın açıklamasını okuyan Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Şükrü Aydın, 6 ayı aşkın bir süredir Filistin'in Gazze bölgesinde büyük bir insanlık dramının yaşandığını söyledi.

Bu drama seyirci kalmamak, başta Amerika olmak üzere Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde ve üniversitelerinde zulme sessiz kalmayıp, bu soykırıma tepki gösteren duyarlı insanlara desteklerini bildirmek için toplandıklarını belirten Aydın, ayrıca üniversite kampüslerinde uygulanan şiddeti, öğretim üyeleri ile öğrencilerin acımasız bir şekilde ters kelepçe takılarak tutuklanmalarını ise tel'in ettiklerini ifade etti.

"Gazze kısıtlı imkanlarla şanlı bir direniş sergiliyor"

Gazze'deki şanlı direnişi de selamladıklarını dile getiren Aydın, "Bir devleti ve ordusu olmayan, direniş başladığından beri elektriği, suyu, interneti kesilen, bütün yardım kanalları kısıtlanan Gazze altı aydan fazla bir zamandır elindeki kısıtlı imkan ve silahlarla tarihte çok az rastlanan şanlı bir direniş sergiliyor. Bütün dünyaya Filistin halkının haklı mücadelesini gösteriyor. Filistin davasının haklılığı dünyaya bundan daha güzel anlatılamazdı." dedi.

"Katledilenlerin tamamına yakını kadın, çocuk ve sivil vatandaşlardır"

İşgal rejiminin Gazze'de soykırım yaptığını belirten Aydın, "İşgalci israil, başta Amerika ve Avrupa olmak üzere en güçlü devletlerin her türlü silah ve ekonomik desteklerini aldığı halde savaşta acımasızca sivilleri, kadınları ve çocukları öldürüyor, okul, hastane, mabet demeden her tarafı bombalıyor ve adeta bir soykırım yapıyor. İsrailin tünelleri basıp, HAMAS'ı yok edeceğim ve esirlerimi kurtaracağım yalanını bütün dünya gördü. Her gün haber ekranlarında da izlediğimiz gibi israilin tonlarca attığı bombalar sonucunda katledilenlerin tamamına yakını kadın, çocuk ve sivil vatandaşlardan oluşmaktadır." diye konuştu. 

"Direnişçilerin bir sivili öldürdüğü görülmüş mü?"

Açıklamasının devamında Aydın, "Batının terörist diye yaftaladığı Gazze'deki direnişçilerin bir tane sivili, çocuğu veya kadını öldürdüğü görülmüş müdür? Esir takasında da görüldüğü gibi Gazze direnişçileri son derece medeni, esirlere karşı en güzel muamelenin yapıldığı bir tabloyu bütün dünyaya gösterdi. İsrail ne yaptı? Kendi esir vatandaşlarını bile acımasızca öldürdü." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir