• DOLAR 32.212
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2471.683
  • ...
Diyarbakırlı Peygamber Sevdalıların dilinden Gazze için dualar eksik olmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz pazar günü Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Nevruz Park alanında düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği Peygamber sevdalısı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Programa katılanlar duygu ve düşüncelerini paylaşırken mevlit etkinliğinin verdiği sevincin yanında Gazze'de devam eden katliamları gönüllerinde diri tutmayla beraber ifadelere de yansıtmaları dikkat çekti.

Elindeki bastonuyla Muhammedi Sevdaya koşan Ambere Şenol, "Hayırlara vesile olsun. Bizler Peygamber Aleyhisselamın Mevlit etkinliği davetine geldik. Allah Filistin'e de hayır kapılarını açsın, kafirleri kahr-u perişan etsin. İnşallah Gazze'de ölenlerin tümü şehiddir." dedi.

Önceki yıllarda da mevlit etkinliklerine katıldığın söyleyen Emine Ateş, "Peygamber Efendimizden bahsedilirken O'nun sevgisi kalbimizi kuşatıyor. Nihayetinde O Allah'ın habibidir ve bizlerde buna iman etmişiz. Bu ay bizler için çok makul bir aydır, seviyoruz. Çünkü Peygamberimizin doğduğu aydır. Her sene bu etkinliklere geliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Filistin için gece-gündüz dua etmeli, maddi ve manevi destekte bulunmalıyız"

İfadelerinde Mevlit alanındaki manevi atmosfere dikkat çeken Safiye Emen, "Bugün Peygamberimizin doğum günüdür. Bizler de buraya Rabbimiz ve Peygamberimiz için geldik. Bu tür etkinlikler güzeldir. Nihayetinde Allah ve Resulünün zikredildiği yerden daha güzel bir yer olabilir mi?" şeklinde konuştu.

Suriyeli Peygamber Sevdalılarından Süleyman Muhammed, birlikteliğe vurgu yaparak şunları söyledi:

"Bizler bahçelerimizi Paygamber Aleyhisselam dönemi gibi gül bahçelerine çevirebiliriz. İslami gruplar bir araya gelip kardeşlik ortamı oluşturarak Selahaddin-i Eyyubi gölgesinde toplanıp o izzeti yakalayabilmelidir. Fakat maalesef bizler dağılmış kerpiç parçalarına dönüşmüşüz. Parçalanmış kerpiç parçalarıyla da hiçbir yapı inşa olmaz."

Muhammed, "Şu iki farklı durumdan dolayı duygulanıyorum. Biri buradaki program, diğeri ise kendi topraklarımızda gördüğümüz haksızlık ve yabancılıktır. Bugün gençlerimiz bizlere düşman kesilmiş; telefon, moda, münkerat peşindeler." diye belirtti.

Programa katılan Mehmet Aslım ise, "Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun, güzel bir organizasyon. Kendilerine teşekkür ederiz. Bu ve benzeri programların devamını bekleriz. Gazze ümmetin kanayan yarasıdır. Gece-gündüz dua etmeli, maddi ve manevi destekte bulunmalıyız. Maalesef tüm dünya kör ve sağır olmuş." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir