• DOLAR 32.204
  • EURO 35.209
  • ALTIN 2472.631
  • ...
EBS Malatya Başkanı Söylemez'den MEB'in 76'ncı maddesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Milli Eğitim Bakanı'nın yetkisinde olan 76'ıncı madde, şube müdürlükleri atamasının yaşattığı mağduriyetler ile torpille atamaları yapılan şube müdürlerinin mahkeme tarafından atamalarının iptal edilmesi ile ilgili İLKHA Muhabirine açıklamada bulundu.

"Zamana, zemine, kendi üyemize, durumumuza göre biz bu konuda düşüncemizi değiştirmiyoruz"

76'ıncı maddenin ve Şube Müdürleri atamalarının Milli Eğitim Bakanı'nın inisiyatifinde olan bir atama olduğunu anımsatan Söylemez, "Bu konuda dün görüşümüz neyse, bugün görüşümüz o. Yarın da aynısı olacaktır. Zamana, zemine, kendi üyemize, durumumuza göre biz bu konuda düşüncemizi değiştirmiyoruz. 76'ıncı madde Milli Eğitim Bakanının inisiyatifinde olan bir atamadır. Bugün İl Milli Eğitim Müdürünü atayabiliyor. Siyasi bir kadrodur. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı atayabiliyorsunuz. Siyasi bir kadro, İlçe Milli Eğitim Müdürü atayabiliyorsunuz, siyasi bir kadro. Bunlara da aslında belli ölçüde karşı çıkmamıza rağmen, hele hele 76'ıncı madde adı altında sınavlı olan şube müdürlüğüne bunun indirgenmiş olmasının doğru olmadığının kanaatindeyim" dedi.

"Torpille ataması yapılan 200 şube müdürünün ataması iptal edildi"

Hüseyin Söylemez

'76'ıncı madde ile bu inisiyatifi kullanırken, evet ben en iyi, en çok performansı gösterecek arkadaşları alıyorum'cümlesini kuramazsınız' diyerek devam eden Söylemez, "Çünkü sonuç itibariyle referanslara göre alınan bir şeyde yanılma payınız yüksektir. İki sınavlı şube müdürü atıyorsanız bu insanlar emek verip sınava giriyorsa sınavdan sonra mülakata giriyorsa siz bunlara özellikle merkez kadrolarını kapatıp taşrayı sınavlı Şube Müdürlüğü'ne açıyorsunuz. Merkeze torpilli okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmeni 76'ıncı maddeden torpille atıyorsunuz. Yıllardır yaşanan bu garabetin sonu mahkeme iptal etti. İptal edilen mahkemeyi uygulamama noktasında direnmiş olsalar da birkaç gün önce 76'ıncı maddeden Türkiye'de 200 şube müdürünün ataması iptal edildi. Tabir caizse bakan inisiyatifi ve torpille gelen arkadaşlarımız çoğu da aslında liyakatli olsa dahi atanma şaibeli olduğundan dolayı kabul görmeyecektir ve kabul görmedi." ifadelerini kulandı.

"Memlekette şaibenin ortadan kalktığı atama biçiminin net olduğu günleri görmek istiyoruz"

Atamaları iptal edilen şube müdürlerinin daha önce bulundukları okul müdürlüğü görevine dönme ihtimalinin bile zayıf olduğuna vurgu yapan Söylemez, "Yani tabir caizse dün vezir ettiğinizi bugün rezil ediyorsunuz. O yüzden şunu söylüyoruz: Biz hakkımız olmayan bir şeye talip olmayacağız. Hakkımız olmayan bir şeye talip olduktan sonra da bunun verilmemesi gerekiyor. Ancak eğer hakkımız olmayan bir şeye talip olmuşsak birileri sayesinde bir basamak atlamışsak o basamaktan düştüğümüz zaman da kimseye sitem etmeyeceğiz. Hızlı yükselen hızlı düşer. O yüzden bu memlekette kıstasların, kanunların, şaibenin ortadan kalktığı ve ciddi manada herkesin kendinden ve çevresinden emin olduğu atama biçiminin net olduğu günleri görmek istiyoruz. Hangi iktidar, hangi dönem olursa olsun, bize artık düşen bu toplumda barış içinde, liyakat esaslı olarak çalışıp şüphelerden kurtulmaktır." diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir