• DOLAR 32.293
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2448.638
  • ...
Barış Sürecinde Sekiz Taliban Mensubu Daha Serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan barış görüşmeleri kapsamında Taliban üyesi tutukluları serbest bırakmaya devam ediyor. Bugün yapılan açıklamada 8 tutuklunun daha serbest bırakıldığı açıklandı.

Eski Afganistan Adalet Bakanı Molla Nureddin Turabi ve üç kişinin dün salıverildiğinin açıklanmasının ardından bugün de çok sayıda kişinin serbest bırakıldığı açıklandı. Bugünkü serbest bırakılan kişilerle birlikte bu ay toplam 26 Afgan Talibanı tutuklusu serbest bırakılmış oldu.

Yapılan açıklamada serbest bırakılanların arasında eski Adalet Bakanı Molla Nureddin Turabi, eski İletişim Bakanı Dad, eski Helmand Valisi Abdul Bari, eski Kabil Valisi Molla Dudcan ve eski vali Mir Ahmed Gül bulunuyor.

Taliban, Afganistan Yüksek Barış Konseyi ve Pakistan hükümeti arasında sürmekte olan görüşmelerin bir parçası olan salıvermelerin barışa katkıda bulunacağı düşünülüyor.

2001 yılında Taliban Afganistan`da iktidardan düşürülmüştü. O zamandan beri Taliban kuvvetleri, ABD tarafından desteklenen hükümete ve Amerikan işgal kuvvetlerine karşı saldırılar yaparak direniş gösteriyor.

NATO kuvvetlerinin 2014 yılı sonuna kadar Afganistan`dan tamamen çekilmesi bekleniyor. Ancak Afgan güvenlik birimlerini eğitecek yabancı askerlerin ülkede kalmaya devam edeceği biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir